![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam 2 pytanie. A mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś gotowe polecenia w php umożliwiające wyświetlenie w tabeli listy plików , które znajdują się np. w folderze download i żeby po kliknięciu na nazwę pliku móc pobrać ten plik.
A moje drugie pytanie brzmi czy są jakieś gotowe polecenia umożliwiające upload plików na serwer (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, możesz to zrobić poleceniem glob, a co do uploadu move_uploaded_files. Tego na forum jest pełno wystarczy poszukać i przetestować niektóre rozwiązania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak ale nie chce pobierać plików np. php inne typy plików jak np. rar pobiera dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W foreachu dajesz table, raczej table definiuj przed foreach. Dla glob możesz ustalić jakie typy plików funkcja ma szukać. A jak pobierasz plik? Masz jeszcze taką funkcje jak patrhinfo, skąd możesz wyciągnąć rozszerzenie pliku. Poczytaj sobie komentarze do GLOB, tam również masz rozwiązania.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli pobiera się pliki funkcją GLOB tak (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy źle coś zrozumiałem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
glob nie pobiera plików (cokolwiek by to nie znaczyło) tylko wyszukuje pliki z danego folderu.
|
|
|
![]()
|
|
A to jaką funkcję pobiera się pliki (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował Maniek1313 27.08.2011, 14:15:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to jaką funkcję pobiera się pliki (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) O co Ci tak właściwie chodzi ? Chcesz pobrać plik za pomocą PHP ? jak masz ścieżkę do pliku taką : htdocs/pliki/plik.zip to user pobierze go wpisując do przeglądarki : www.adres.pl/pliki.pliki.zip Ty oczywiście możesz zautomatyzować to wpisywanie, robiąc link <a href="tutaj_link">lalal</a> Listę plików możesz z danego folderu możesz otrzymać globem, czy scandirem |
|
|
![]()
|
|
A jak zrobić żeby móc pobierać też takie pliki jak .php , czy .txt.
|
|
|
![]()
|
|
"force-download" - wpisz w google, poczytaj
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa już (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Znalazłem na stronach 2 kody i połączyłem je w jeden To jest plik download.php
A o to plik pobierz.php :
Pliki .php , .html , .css itd pobiera normalnie ale za to pliki np. .mp3 już nie pobiera (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) W czym jest problem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) PS już znalazłem przyczynę problemu "spacja w nazwie pliku" Mam pytanie da radę jakoś podczas wczytywania do zmiennej nazwy pliku usuwać spację i polskie znaki. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Maniek1313 30.08.2011, 12:30:53 |
|
|
![]()
|
|
str_replace (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:31 |