![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój problem jest następujący.
Posiadam skrypt który tworzy mi odpowiednio dodatkowe pola formularza..
Elementy które są dodawane : Działa to tak : Posiadam pola formularza : Pytanie i odpowiedz Po kliknieciu w przycisk "addpyt" dodaje pole na odpowiedzi do danego pytania czyli: PYTANIE: cos tam? odp: 1 odp: 2 odp: /n I pozniej jeżeli klikne w "dodaj pytanie" dodaje mi pod spodem lolejne pola : pytanie i odpowiedz, i dalej moge dodawać odpowiedzi, to jest na zazasie odpowiedzi w checkboxsach dla tego moge dodawac odpowiedzi ile chce. I teraz moje pytanie jak zrobic żeby po dodawaniu nowego okna byla informacja ktorę odpowiedzi są do którego pytania czyli np: pytanie 1: co tam? [id1] odp: 1 [pyt id=1] odp: 2 [pyt id=1] i kolejne dodane pytanie: pytanie 2: co tam 2? [id2] odp: 1 [pyt id=2] odp: 2 [pyt id=2] Nie wiem czy dobrze to opisałem ale chodzi mi o coś takiego..żeby w konsoli po zbadaniu elementu żebym widział co do czego należy. Ten post edytował kopecsrk 9.05.2013, 13:55:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz sobie przy dodawaniu przez jQuery generować odpowiednie name jako tablice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli przed dodaniem zliczać elementy + 1 lub coś podobnego:) Czyli masz:
*pierwsze pytanie - pytanie name=pytnie[0] - odpowiedzi name=odp[0][] *drugie pytanie - pytanie name=pytnie[1] - odpowiedzi name=odp[1][] itd.. Nie możesz tylko klonować inputa bo wtedy podczas wysyłki łapie tylko ostatniego nama. Jeżeli spakujesz pliki html + js to mogę Ci to poprawić bo mam jeszcze 40 minut w pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Arcio |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak opowiedziałeś, ale w zmienia mi wartosci wszystkich pól od 0 , 1, 2 , 3 nie zapisuje tylko zmienia całość |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę przerobiłęm html ale działa prawidłowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Na końcu masz printa z wartościami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odpowiednie indeksy to wartości pytań i tablica z odpowiedziami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
W razie problemów pisz śmiało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Arcio Ten post edytował Arcioch 9.05.2013, 19:15:17 |
|
|
![]()
|
|
Witaj, przeanalizowałem twój kod, i wszystko działa, lecz chciałbym to by to się generowało w tabeli, a ty ustawiłeś varunki pyt i odp i one generują się osobno , jak mógłbym połączyć je w tabeli?
Pytanie generuje się w tabeli, ale odpowiedz generuje się pod tabelą, a chciałbym by generowalo się w tej samej tabeli. chciałbym coś takiego jak miałem: (IMG:http://zapisz.net/images/874_div.png) po prawo, przyciski z "diva" (-) <-- który usuwa pytanie lub odpowiedzi przy każdym jest tworzony, i przycisk dodaj tak samo. |
|
|
![]()
|
|
http://wklej.to/u56m1
Live: http://jsfiddle.net/nFtCy/ Mam nadzieję, że to o to chodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Arcio Ten post edytował Arcioch 10.05.2013, 10:47:34 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) na prawdę(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ! po lekkiej edycji kodu poukładałem tak jak chciałem by to było i śmiga:)) dziś kończę pracę i zobaczę w poniedziałek jak to wygląda ale na pierwszy rzut oka jest git;) dzięki za poświecenie czasu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:04 |