![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2007 Skąd: getCity(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę zrobić taki skrypt (mam nadzieję, że jest prosty do zrobienia): - Wczytuję stronę WWW, np: dobreprogramy.pl - Pobieram tytuł najnowszej wiadomości oraz treść wiadomości - Wyświetlam to na innej stronie Tak, wiem, że to można jakoś też RSS wykorzystać, ale ja chcę BEZ RSS'a, bo strony którymi jestem zainteresowany nie mają RSS'a. Czy może mnie ktoś nakierować w jaki sposób napisać taki skrypcik? Jakie funkcje PHP? Pozdrawiam i Wesołych Świąt PHP'owcom! -------------------- Wesołych Świąt!:)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Biblioteka cURL lub funkcja file_get_contents().
I oczywiście wyrażenia regularne (preg_match() i preg_match_all()). I również życzę wesołych świąt ![]() Ten post edytował than 23.12.2008, 21:45:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I do tego hasło do poszukania: wyrażenia regularne.
+dział w dokumentacji: http://pl2.php.net/manual/pl/ref.pcre.php Pozdrawiam życząc wesołych świąt ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@l0ud
Zdążyłem sobie o tym przypomnieć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierz strone do pliku , za pomoca wyrazen regularanych odszukac fragment ktory cie interesuje i umiesc na swojej stronie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierz strone do pliku , za pomoca wyrazen regularanych odszukac fragment ktory cie interesuje i umiesc na swojej stronie Gdyby nie było to napisane już 2 razy to ktoś by pomyślał że jesteś odkrywczy :| Happy Christmas! -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Było. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:25 |