![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem jak zapisać obrazek do pliku. Mam nadzieję że ktoś pomoże uzupełnić mi kod:
Chce uzyskać zwykły png na dysku żadnego wyświetlania itd.. Pozdrawiam Adrian |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli w opcjach curl'a zaznaczysz flagę CURLOPT_RETURNTRANSFER na true (jak to jest zrobione w twoim skrypcie) to funkcja curl_exec() zwraca ci pobrane dane w postaci ciągu znaków.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak nie pomyślałem że to ciąg znaków... i potem to fopen(); zapisać normalnie? czy coś jeszcze z tym zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potem możesz normalnie zapisać pod tą samą nazwą co źródłowy plik.
|
|
|
![]()
|
|
Działa pomogłeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten kodzik to miałem do zapisywania strony do mysql nie pomyślałem że to taki sam ciąg generuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:02 |