![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam daję w tym dziale gdyż nie jestem w stanie sobie poradzić, a pewnie jest to błahostka. A więc tak w czym tkwi mój problem:
za pomocą biblioteki cURL pobieram stronę (która jest kodowana w UTF-8) a następnie przycinam ją trochę i chcę kawałek tekstu wrzucić na obrazek. Niestety na obrazku pojawiają się "krzaczki" w miejscach polskich znaków. Nie wiem co tak naprawdę mam zrobić, plik pobrany jest kodowany w UTF-8 mój plik w którym piszę też jest w UTF-8, próbowałem nawet dla pewności użyć iconov dla tekstu który trzymam w zmiennej i nic. Testowałem też:
ale niestety to samo się dzieje Wszystko na tą chwilę dzieje się u mnie na localu ale planuję wrzucić to niedługo na serwer i tam za dużych zmian nie mogę wprowadzić, więc mam nadzieję że nie jest to gdzieś w ustawieniach serwera ani PHP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Ten post edytował fes 17.05.2010, 20:37:26 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
to prawdopodobnie cos z czcionkami poczytaj o
http://pl2.php.net/manual/en/function.imageloadfont.php |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 22:47 |