![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, potrzebuje zrobić w CodeIgniter coś w rodzaju ¶m=1, ¶m=2 itd. dla każdej następnej podstrony. Flash (taki baner pod logiem) po prostu wyświetla zdjęcie w zależności od podstrony i czyta z URL'a czy jest parametr o nazwie param i bierze jego wartość. Próbowałem włączać Query Strings i na sztywno samemu dopisywać do URL parametr, ale mi to nie działa. Macie jakieś pomysły, jak coś takiego w CodeIgniter ustawić?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to znaczy "dla każdej następnej podstrony"? Masz tam jakiś formularz? Czy chodzi Ci że od pierwszego wejścia, każda kolejna podstrona ma mieć parametr +1 ? Jeśli tak, to zrób takowy na sesji.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam np. teraz:
localhost/stronka/start localhost/stronka/office localhost/stronka/contact Jak zrobić np. tak: localhost/stronka/index.php?c=start&m=index¶m=1 localhost/stronka/index.php?c=office&m=index¶m=2 localhost/stronka/index.php?c=contact&m=index¶m=3 Flash zczytuje, czy jest taki parametr w adresie o nazwie param i dla danego numeru wyświetla dane zdjęcie. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może po prostu generuj linki w drugiej postaci, a nie w postaci przyjaznych linków? Albo przebuduj Flasha by nie bazował na parametrach tylko na części adresu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to tymże tu, nie działa? http://ellislab.com/codeigniter/user-guide/general/urls.html czemuż?
Ten post edytował !*! 29.10.2013, 13:51:22 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:30 |