![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Czy mógłby mi ktoś pomoc w kwestii polskich liter w skrypcie PHP Classifieds 7. Narazie udało mi się uzyskać polskie litery z bazy msql natomiast sam skrypt pobiera polskie tłumaczenie z plików językowych..... W pliku językowym wszystko mam poprawnie natomiast skrypt nadal wyświetla mi krzaczki... Prosze o pomoc i z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To proste, wystarczy edytuj plik za pomocą np. notatnika i nic nie zmieniając dajesz plik -> zapisz jako... .Teraz w okienku co wyskoczyło wpisujesz w nazwie <plik>.php (oczywiście zamiast <plik> wpisz swoją nazwe pliku bez rozszerzenia), Zapisz typ jako ustaw na wszystkie pliki i jeszcze ustaw kodowanie na UTF-8.No i teraz powinno ci wyskoczyć okienko że plik już istnieje, no i klikasz żeby zamieniło no i już masz polskie litery (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Mam nadzieję że ci to prosto wytłumaczyłem, bo prościej się chyba już nie da ;D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 05:47 |