![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem Chodzi o to ze: Moduł mod_fwgallery_carousel działa na zasadzie kliknięcia na strzałki w lewo lub w prawo aby przesunąć zdjęcia w nim wyświetlane, w tej chwili przesuwa się tylko 1 zdjęcie przy jednym kliknięciu strzałki, ja bym chciał by przy jednym kliknięciu przesunęło się 6 zdjęć. Gdzie można to ustawić w tym kodzie co wysłałem...? Jaki parametr zmienić i w jaki sposób..? Autor mi nie chce pomóc sam juz siedze bite 3 godziny i nie wiem już co mam zrobić Moduł jest ze strony: Kod http://fastw3b.net/joomla-extensions/product/104-carousel-module.html Kod źródłowy:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń zdjęcia oprócz co szóstego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za zdjęcie, czy jest ktoś wstanie mi pomóc jak to mogę ogarnac aby zamiast pojedynczo przesuwało robiło to co 4-6 zdjec ktora funkcja jest za to odpowiedzialna
Ten post edytował kostykiewicz 26.11.2013, 20:44:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja rada wcale nie była żartem.
Jeśli chcesz aby przesuwało co 6 to reszta zdjęć nie będzie wyświetlana = nie będzie potrzebna = usuń je. |
|
|
![]()
|
|
Może tak
Mam wyświetlonych 6 zdjęć w rzędzie czyli jeden obok drugiego poziomo i chce po kliknięciu w strzałkę aby te 6 wyświetlonych przesuneło się o kolejne 6 nowych Galeria składa się np. z 30 zdjęć ale wyświetlone mają być tylko 6 zdjęć. Teraz jest tak ze pojedyńczo się przesuwa o jedno a ja chce aby po kliknięciu o 6 nowych się przesuneło |
|
|
![]()
|
|
Więc do czego służą te 5 które się nie wyświetlą?
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:http://obrazki.elektroda.pl/3836973400_1385490200.jpg)
Mamy galerię. Wyświetlają nam się 6 zdjęć w rzędzie Po kliknięciu na jakieś zdjęcie wyświetla nam się powyżej duży rozmiar Gdy klikam strzłkę dalej przesuwa się o jedno zdjęcie w prawo wszystko jest ok ale mnie interesuje aby się przesuwało po kliknięciu jednorazowo o 6 zdjęc w prawo aby 6 nowych zdjęć było widocznych a nie każdo kliknięcie jedno nowe zdjęcie To jest skryot powyżej odpowiedzialny za to i nie mam pojęcie (szukałem) która funkcja może być za to odpowiedzialna dlayego zwracam sie do was Na tej stronie: Jest przykład http://www.fwgallery.com/add-ons/carousel-module.html Pierwszy przykład zwany: Carousel Module Klikamy na strzałkę i się przesuwa o jeden ( tylko mowa jest o 6 zdjęciach w rzędzie widocznych tak jak powyżej na obrazku) Ten post edytował kostykiewicz 26.11.2013, 21:17:46 |
|
|
![]()
|
|
OK. Zdjęcie mi wyjaśniło bo nie rozumiałem.
Spróbuj funkcję zapętlić 6 razy i w settimeout skrócić czas aby nie trwało to 6 razy dłużej. Da się chyba prościej ale też mam problem ze zrozumieniem skryptu.
Ten post edytował timon27 26.11.2013, 22:22:26 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje ci bardzo za twoje chęci i poświęcenie czasu ale teraz nie przesuwa się wogóle
Moze jakies inne rady będę niezmiernie wdzieczny |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
JESTEŚ WIELKI (IMG:style_emoticons/default/graduated.gif) (IMG:style_emoticons/default/php.gif)
Dzięki za pomoc, sam bym sobie nie dał rady. Wszystko ładnie chodzi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) super Nie wiem jak mam ci się odwdzieczyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 09:34 |