![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem jak zrobic zeby sprawdzal czy istnieje dany kod np
<script> sadsaddsa </script> a jak nie ma to aby pisal brak napisalem takie cos i maly problem ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast preg_match_all, które wyciąga wartości użyj preg_match, to po pierwsze po drugie sprawdź co się kryje pod html, czy rzeczywiście jest tam wyszukiwana fraza, a na końcu zmień wyrażenie regularne, aby było zgodne, np:
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod html jest ten kod a mi go nie znajduje ;/ nie wiem może jakaś podpowiedź?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod html jest ten kod a mi go nie znajduje ;/ nie wiem może jakaś podpowiedź? Próbowałeś kodu, który ja napisałem odpowiednio zamieniając szukaną frazę na tą, która Cię interesuje? Dostałeś już sporo podpowiedzi ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem i jak wstawiam sobie kodzik np to wywala bledy No ale jakie błędy? Próbowałeś poszukać czym mogą być spowodowane te błędy i jak je ewentualnie poprawić? Podaj ten kod, który wywala błędy, więcej konkretów! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
A jednak nie ;/
Ten post edytował zabolek 21.05.2010, 09:59:34 |
|
|
![]()
|
|
Widać, że nie miałeś nigdy wcześniej do czynienia z wyrażeniami regularnymi.
Jeśli już to w taki sposób możesz to rozwiązać, tylko tego typu kod będzie Ci wyszukiwał w stringu czegoś takiego: Ale jeśli o to Ci chodzi to ok ![]() Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Dzięki Za pomoc
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:23 |