![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam takie pytanie otóż jeżeli w pliku .html mam jakis styl to styl strony jest np. tak jak powinien ale jeżeli podziele styl i wrzuce do php to cały styl jest obniżony jakieś 10px jak to idzie zlikwidowac
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napisz w kodzie php:
remove_pixels(10); powinno zadziałać. A jak nie zadziała to podaj łaskawie kod na jakim operujesz.... PHP nie psuje w żaden sposób styli html. Jedyne co psuje to "nieumiejętny" programista a tego bez kodu niestety nie poprawimy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
Nie troluj biedaka Panie Modzie, bo faktycznie wpisze remove_pixels (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale racja kod to zawsze krok bliżej sukcesu. Ja bym powiedział, że to zasługa BOM'a. Skorzystaj z jakiegoś programu do edycji tekstu (np. notepad++), a następnie wybierz kodowanie jako "UTF-8 bez bom". W UTF[-8,-16,-32] występują właśnie [3,2,4] bity początkowe, które zazwyczaj są problemem dla początkujących. W przeglądarce jak odpalisz stronę to lewym górnym rogu zazwyczaj ujrzysz krzaczki, zgubi style, albo coś w tym stylu. Ten post edytował ethann 10.04.2012, 13:38:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie troluj biedaka Panie Modzie, bo faktycznie wpisze remove_pixels Bez przesady.... tyle czasu na forum to już powinien wiedzieć że wróżek nie ma. Odrobina sarkazmu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Może dzięki temu zapamięta na przyszłosć o kodzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Może dzięki temu zapamięta na przyszłość o kodzie. Dobrze sformułowane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wydaje mi się, że co poniektórzy nie zrozumieją dopóki im ten problem nie zacznie doskwierać. Ten post edytował ethann 10.04.2012, 14:05:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się wydaje, że może chodzić o to, że wcześniej nie miał oddzielonego kodu HTML od CSS (osobny plik ze stylami), teraz oddzielił go i ma problem.
Wydaje mi się, że gdzieś może być problem z tym, że właściwości w atrybucie style mają priorytet nad tymi w zewnętrznym pliku i jest jakiś błąd w przeniesieniu kodu by to odzwierciedlić. Albo może coś przeoczył. Ja bym radził zainstalować firebug'a dla Firefox albo w chrome kliknąć prawym klawiszem i dać zbadaj element, i spróbować poszukać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:26 |