![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym poprosić o pomoc w modyfikacji pliku css mojej strony, otóż kiedyś, gdy tworzyłem stronkę robiłem wszystko i testowałem pod monitorem 22 calowym, w obecnej chwili sprawdziłem to na ekranie laptopa i panel logowania tzn obrazek po lewej i formularz po prawej od niego widziany normalnie na dużym monitorze, na laptopie o ekranie około 15,5 cala obrazek prawie sie chowa w formularz po prawej, mecze sie, aby jakos to ustawic, ale nie moge dosc co zmienic w pliku css, aby to gralo na malych ekranach jak i na duzych. Bardzo prosilbym o pomoc Oto kod strony:
teraz plik css:
Byłbym bardzo wdzięczny, podejrzewam, że trzeba zmodyfikować sekcję login i obrazek. Z góry dziekuję pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz to w wersji online?
na oko to chyba #login i #obrazek mają po width: 705px; czyli razem 1400 px szerokości skoro jest to jeden div obok drugiego jeszcze position absolute. 7Nie wiem jak u ciebie ale u mnie na laptopie szerokość w rozdzialce to 1280px... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie nie mam tego w wersji on line bo mam to wewnatrz sieci nieudostępnione, ale zależy mi, aby to się układało dobrze na różne rozdziałki. Podejrzewam też, że lepiej podawać wartości w %.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw musisz sobie zadać pytanie jak chcesz żeby to wyglądało i wziąć pod uwagę różne rozdzielczości.
możesz np ustawić sobie jakiś kontener, nadać mu szerokość optymalną (np. 800px - do formularza logowania specjalnie dużo nie potrzeba, ale wszystko "zależy") i go wyśrodkować (margin:0 auto), a potem w nim zrobić dwa kontenery mniejsze dać jednego na float:left, drugiego float:right. Ale wszystko zależy jaki layout, jak chcesz żeby się wyświetlało. Jeśli chcesz żeby był elastyczny to wychodzisz od najmniejszej możliwej rozdzielczości i potem ewentualnie dla tych z większą rozdzielczością coś zmieniasz. Poczytaj poradniki, tutoriale jak zrobić stronę która będzie wyglądała dobrze w każdej rozdzielczości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:21 |