![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Na stronie mam listę punktów (li), które to przyjmują klasę: w zależności, kiedy są aktywne oraz kiedy są niekatywne. Ponadto każdy z punktów listy ma przydzielone swoje id, np. id="num0", id="num1", id="num2" itd. Czy jest możliwe stworzenie następującego warunku: jeśli aktywny jest punkt list o id "num0" o klasie "numbtn active" wyświetl tekst "Wybrałeś produkt pierwszy", jeśli punkt list o id "num0" wyświetl tekst "Wybrałeś produkt drugi"?
Z góry dziękuje za podpowiedź Ten post edytował adikdvb 30.07.2009, 21:20:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba sam to napisałeś, tylko musisz dać np:
<a <? echo $aktywny ?>>1</a> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Opiszę dokładniej. Mam plik index.php z listą punktów (slider dla zwartości w js). Po kliknięciu na aktywnie wyświetlany produkt ładuje się (w określonym divie - też za pomoca js) plik produkt.php z powyższym kodem.
Powyższy kod jeszcze nie działa, bo przecież to osobny plik, który nie jest powiadomiony co to class=numbtn active i id=num0. Jak można przekazać id i klasę aktywnego punktu listy z pliku index.php do produkt.php? Ten post edytował adikdvb 30.07.2009, 21:48:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisać do zmiennej ?
|
|
|
![]()
|
|
Próbuję w ten sposób:
Nie wiem jednak jak pobrać wartość listy ze strony index.php. Jak najlepiej to zrobić? Ten post edytował adikdvb 31.07.2009, 08:50:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy dobrze rozumiem, co chcesz zrobić, ale po kliknięciu jakiejś opcji możesz:
- przeładować stronę przekazując parametr przez GET, a ta includowana część niech reaguje na parametr - użyć Ajax'a również przekazując stosowny parametr w GET lub POST, pobrać treść strony z wynikiem zależnym od parametru i wklepać ją do DIV'a. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:22 |