![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomógłby mi ktoś zmienić ten kod żeby działało? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/home/awelc/domains/urokliwe.pl/public_html/engine/sql.class.php on line 46
sql.class.php
Ten post edytował zolasty 8.07.2010, 10:19:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala taki błąd jak by było coś źle w zapytaniu do bazy .. Sprawdź dokładnie SELECT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jezus maria. Kolejny.
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie I jeżeli tego DOKŁADNIE nie przeczytasz to nie mamy o czym gadać. Poza tym twoja "klasa" jest na tyle żałosna, że nawet nie potrafi sprawdzić czy zapytanie się wykonało. Ten post edytował wookieb 8.07.2010, 10:49:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytane i dodane do kodu:
Zwraca: 2 tu id newsa. Resource id #6 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/home/awelc/domains/urokliwe.pl/public_html/engine/sql.class.php on line 46 Zapytanie w phpmyadmin: SELECT * FROM news WHERE id = '2' Zwraca dobry rekord. A tą klasę napisał mi kolega ale są problemy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
metoda query przyjmuje treść zapytania a nie jego wynik...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezus maria. Kolejny. Temat: Jak poprawnie zadac pytanie I jeżeli tego DOKŁADNIE nie przeczytasz to nie mamy o czym gadać. Poza tym twoja "klasa" jest na tyle żałosna, że nawet nie potrafi sprawdzić czy zapytanie się wykonało. Wookieb chyba za dużo się naoglądałeś MTV a dokładnie moje 18 urodziny nie zachowuj się jak byś był pępkiem świata . zolasty co ci wyświetla mysql_error ? dla połączenia z bazą danych |
|
|
![]()
|
|
Teraz trochę to pozmieniałam (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ale chyba jeszcze gorzej...
Teraz wyrzuca: 2 tu id newsa. ZAPYTANIE:SELECT * FROM news WHERE id ='2' Fatal error: Call to a member function fetchAssoc() on a non-object in /usr/home/awelc/domains/urokliwe.pl/public_html/modules/view_news.php on line 22 Może lepiej nie korzystać z tej klasy.
Omg... Już wiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jak się siedzi przez całą noc w php i javascript którego się nie potrafi to się robi bardzo głupie błędy. Ale dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Skopiowałam kod z wypisywania wszystkich ogłoszeń żeby było "szybciej". Pętla jest zbędna. Wyrzuca w końcu tylko jednego newsa. Ten post edytował zolasty 8.07.2010, 12:05:41 |
|
|
![]()
|
|
Wookieb chyba za dużo się naoglądałeś MTV a dokładnie moje 18 urodziny nie zachowuj się jak byś był pępkiem świata . Po pierwsze wypraszam sobie takie stwierdzenia Po drugie na tym forum co rusz pojawia się pytanie o takie proste g.... spowodowane brakiem umiejętności czytania i znajomości PHP która JEST tutaj wymagana Po trzecie dałem odpowiedź (numer 2) do której kolega się nie zastosował więc o co ci chodzi? Ja mam problem czy kolega? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:48 |