![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dzisiaj na warsztatach z php zaczęliśmy tworzyć takie coś: http://szuflandia.pjwstk.edu.pl/~s8132/php/gra/ tutaj przemieszczanie odbywa się za pomocą metody get. Jednak to poruszanie nie jest ciekawe. Czy da się tak zrobić, że po wciśnięciu linka nie odświeża się cała strona tylko to co napisane w php. Przykładowo:
Pytanie jak powiększyć tą zmienną bez odświeżania całej strony? Jeśli są takie możliwości proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chcesz przesyłać GET bez odświeżania strony to ajax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez odswierzania to tylko ajax , bądź co bądź gry powinno się tworzyć w js/flash jeśli chodzi o przeglądarkę , ewentualnie java. BTW x powinno być osią poziomą , w twoim przypadku masz x z y zamienione (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musi być to get. Tą metodę dzisiaj nam pokazano, a ja chce w jak najprostszy sposób chce zrobić jakąś akcje wywołaną linkiem i nie odświeżać całej strony. Tak wiem, że mam x i y zamienione. Jeśli chodzi o tworzenie gier to ja nie mam zamiaru tworzyć gier, tylko dzisiaj na warsztatach było takie zadanie i tak się zastanawiam czy da się to bardziej ulepszyć używając tylko php.
Ten post edytował Marys91 18.03.2011, 20:13:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie musi być to get. Tą metodę dzisiaj nam pokazano, a ja chce w jak najprostszy sposób chce zrobić jakąś akcje wywołaną linkiem i nie odświeżać całej strony. Tak wiem, że mam x i y zamienione. Jeśli chodzi o tworzenie gier to ja nie mam zamiaru tworzyć gier, tylko dzisiaj na warsztatach było takie zadanie i tak się zastanawiam czy da się to bardziej ulepszyć używając tylko php. Dostałeś odpowiedź. Ajax. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:42 |