![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, w pewnym skrypcie stytystyk mam zastosowana funkcje autoryzacji:
Dotychczas na wszystkich serwerach jakie posiadam dzialala ona poprawnie, niestety wykupilem nowe konto i jest problem z logowaniem do panelu. Skrypt zachowuje sie tak jakbym podawal zly login lub haslo i nie pozwala dostac sie na strone. Na innym serwerze ktory btw. ma ta sama wersje PHP 5.2.10 wszystko dziala bez zarzutu. Gdzie moze byc problem, licze na pomoc...
Powód edycji: [Ociu]: Dodałem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 28.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem może występować przy serwerach, które domyślnie wyłączone mają zmienne globalne.
global $qstat; - może nie działać na niektórych serwerach -------------------- Sprawdź kiedy marzenia stają się inspiracją.
e-Zarządzania firmą | e-Biznes | Strony.Serwisy.Portale Internetowe www.webarts.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, a jak sprawdzić czy jest ta funkcja wyłączona?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do pliku php.ini to sprawdź wartość "register_globals" jeśli nie użyj funkcji phpinfo.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie funkcja register_globals byla off. Support kazal mi wgrac na serwer plik php.ini z zawartoscia
safe_mode=on register_globals=on Sprawdzajac ustawienia PHP, register_globals jest teraz on, jednak autoryzacja wciaz nie dziala ![]() Czyzby jeszcze jakies ustawienia trzeba bylo zmienic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:26 |