![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję jakiegoś skrypty, który umożliwi użytkownikom mojej strony upload na imageshack.
Tzn. byłoby u mnie pole typu file i po kliknięciu wyślij, wraz z innymi danymi powinien wysyłać się formularz. A do mnie nie docierałaby ścieżka z ich dysku, tylko link do tego pliku z np. imageshack. Jest taka możliwość? Ten post edytował Kredka29 26.11.2009, 14:14:05 -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba o to chodziło:
http://www.rohitab.com/discuss/index.php?showtopic=29759 Ten post edytował tvister 26.11.2009, 14:33:18 -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, widziałem tą stronę, tyle że nie wiem jak tego użyć
![]() -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czego w tym nie rozumiesz? Przecież nie dość że nie jest to trudne to jeszcze jest opisane. No ale niech stracę, wyjaśnię nieco:
Pierwsza część kodu zawiera funkcje odpowiedzialne za kolejno: rozpoznanie mime obrazka i przesłanie takowego do IS. To wszystko domyślnie powinniśmy umieścić w tym samym pliku z rozszerzeniem .php w którym będziemy mieć formularz uploadu. Druga części kodu to w/w formularz. Pozwolę sobie zacytować ![]()
Z kolei ten kod sprawdza czy formularz nie został już wysłany, jeśli nie to wyświetla pole tekstowe, w którym musimy wpisać ścieżkę do naszego obrazka. Po wciśnięciu przycisku skrypt przechodzi do wspomnianych wyżej funkcji i tyle. PS. Jeśli chcesz mieć możliwość wybrania sobie obrazka z dysku to możesz spróbować zmienić input type z "text" na "file" chociaż nie jestem pewny czy w tedy skrypt zadziała. Ten post edytował Blame 26.11.2009, 15:26:20 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Tak więc właśnie, rozumiem że to ma być w jednym pliku?
Na localu wyświetla się pusta strona... Odświeżam... Niżej na tamtym forum inny user podał jeszcze coś takiego: Tyle że wyświetla się Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Filename cannot be empty in /home/myfreefarm/domains/myfreefarm.hostil.pl/public_html/upload.php on line 19 .imageshack.us///
Czy może ktoś mi pomóc? Up -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:01 |