![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z odpaleniem skryptu używającego APC pod konsolą. Problemem jest to, iż zapisując zmienną pod podanym kluczem cache wcale nie jest tworzony, gdy skrypt wykonuję poleceniem: php /sciezka/skrypt.php
Natomiast skrypt wykonywany przez przeglądarkę tworzy cache o podanej nazwie. w pliku /etc/php5/cli/php.ini dodałem:
jednak nic to nie daje. Sprawdzane na php 5.5.12-1 z APCu i php 5.4.25-1 na APC. Kod ma być wykonywany w pętli, a do APC chcę zapisywać status/postęp, by móc to łatwo odczytać innym skryptem i wyświetlić. Wydawało mi się to bardzo dobrym pomysłem, ale nie mogę sobie już poradzić z tym problemem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem każdorazowe odpalenie w konsoli nie jest jakby osobnym procesem, czy jakby to fachowo nazwać? Więc zawsze będziesz miał czysty cache, tak mi się przynajmniej wydaje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie coś w tym musi być.
Poniższy kod w obu wypadkach zwraca true i treść cache, jednak narzędzie apc.php nie widzi cache tworzonego z wiersza poleceń. Cache APC wydawało mi się globalne i dostepne w każdy sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No czyli jest jak pisałem. Jak zresetujesz Apache to też Ci się zrobi pusty cache. A działanie na konsoli, wyobraź sobie jako włączanie osobnego Apacha i po wykonaniu stopowanie go i przy kolejnym znów start i znów stop i tak w kółko, więc zawsze cache będzie pusty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ustawiłem. W pierwszym poście jest o tym informacja. Dla pewności zrzuciłem wynik phpinfo() do pliku. Fragment:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W teorii powinno działać. Tutaj ktoś ma kosmiczne rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://stackoverflow.com/questions/1002936...using-dumpfiles |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:45 |