![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam dwa pola wyboru, wybierając kategorię z pola 1 powodujemy wczytanie do pola 2 odpowiednich podkategorii (za pomocą AJAX-a). Wybrane opcje zapisuję do bazy i tu pojawia się problem ponieważ w bazie MySQL zapisane jest to np. tak: domki do wynaj & # 65533 ;cia (spacje zastosowałem żeby pokazać jak dokładnie wygląda zapis w bazie, normalnie ich nie ma), natomiast kiedy wpisuję ręcznie (podczas dodawania nowej podkategorii) nazwę tej podkategorii zapisana jest ona w bazie tak: domki do wynaj�cia. Wie ktoś może co mam zrobić, żeby pole z AJAX-a zapisywało do bazy tak samo jak zwykłe pole? P.S. wydaje mi się, że winę ponosi za to AJAX Ten post edytował novy85 5.10.2008, 11:44:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw kodowanie poprawnie, również w pliku php realizującym żądanie ajax'owe. Mówimy tu zarówno o odpowiednim nagłówku, jak i "set names" do bazy... O kodowaniu samego pliku już nie wspomnę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o ajaxa to spróbuj utf-8
-------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:47 |