![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
W końcu znalazłem chwilę czasu, by poważnie "poogladać" mozłiwości nowego php'a.
Przepuściłem na nim większość soich skryptów, z pozytywnym efektem. Czasy wykonywania nie róznią się praktycznie od php 4.3.1, wiec nie można narzekać, szczególnie uwzgledniając to, że żaden z nich nie wykorzystuje wielu 'dobrodziejstw' i innowacji 5. Jednak pojawiły się błędy. Do poważniejszych (przynajmniej jak dla mnie) jest błąd w Smarty. I problem w tym, ze nie wiem co z tym zrobić. komunikat: Cytat Parse error: parse error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in f:apachehtdocsmstudiotoyota - stronaSmartySmarty.class.php on line 1310
kod: [php:1:4babd7c074]<?php 1307 if($_compile_config) { 8 if(!is_object($this->_conf_obj)) { 9 require_once SMARTY_DIR . $this->config_class . '.class.php'; 10 $this->_conf_obj = new $this->config_class($_config_dir); 11 $this->_conf_obj->overwrite = $this->config_overwrite; 12 $this->_conf_obj->booleanize = $this->config_booleanize; 13 $this->_conf_obj->read_hidden = $this->config_read_hidden; 14 $this->_conf_obj->fix_newlines = $this->config_fix_newlines; 15 $this->_conf_obj->set_path = $_config_dir; } ?>[/php:1:4babd7c074] Jednak mimo kilku prub - nie udało mi sie wymyslić, jak poprawić tą: $this->_conf_obj = new $this->config_class($_config_dir); , 1310 linię Również ze skryptami PEAR jest problem ![]() Zdarzajacy się najczęsicej, to: Cytat Fatal error: Using $this when not in object context in
Ale w tym przypadku pozostaje nam chyba tylko czekać na nowe wersje pakietów. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:35 |