![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co sądzicie o tej książce: http://helion.pl/ksiazki/php_5_narzedzia_d...rkel,php5ne.htm
Wydaje się fajna, ale mimo wszystko trochę kosztuje, a wszystko jest niby w dokumentacjach. Ma ktoś ją? Polecacie, czy odradzacie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwolę sobie przytoczyć Twoje słowa z innego wątku:
Cytat Szczerze, po co komu książka od jQuery. Wystarczy trochę wyobraźni i podstawy angielskiego. Ośmielę się powiedzieć że jakość dokumentacji jest taka sama jak nie lepsza, jak w przypadku php. Polecam samodzielną naukę. Po co Ci więc książka do PHP? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery jest proste
PHP, podobnie jak jQuery posiada bardzo dobrą dokumentację. Narzędzia do PHP niestety nie wszystkie. Większość z nich jest pisana zaawansowanym angielskim. Właśnie dlatego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 1 Dołączył: 20.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum, więc tym bardziej witam wszystkich :-). Kupiłem sobie tę książkę i muszę powiedzieć, że się ją bardzo dobrze czyta do poduszki. Aktualnie zajmuję się innymi rzeczami niż php, więc traktuję ją jako wprowadzenie w temat niektórych narzędzi i czytam ją na zasadzie poszerzenia wiedzy raczej w aspektach teorii. Autor podaje kilka przykładów, ale żeby zrobić coś konkretnego na pewno trzeba będzie sięgnąć głębiej (zapewne w dokumentację :-) ). Dobrze jest sobie poczytać w ojczystym języku, nie trzeba się wiele zastanawiać. Książka napisana jest dość przystępnym językiem. Oczywiście zawiera kilka pomyłek (jak to książki z helionu ;-) ). Jeśli ktoś chce podejść do niej w taki sam sposób jak ja, to ją polecam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:30 |