![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam w formularzu 2 pola input- radio, i po zaznaczeniu 2 z nich chcę żeby pokazywało błąd. Udało mi się stworzyć instrukcję warunkową i komunikat, ale po wykonaniu tego skrypt dalej kontynuuje działanie. Jak je przerwać? Próbowałem użyć funkcji break, lecz wywaliło mi błąd:
Fatal error: Cannot break/continue 1 level in C:\Apache24\htdocs\potegi.php on line 38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem, to radio button można ustawić w grupy i zawsze możesz zaznaczyć tylko jeden - tak jak tutaj http://jsfiddle.net/feYy4/
W przypadku, gdy chciałbyś zastosować możliwość zaznaczenia większej ilości sugeruję skorzystać z checkboxów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
bez kodu będzie ciężko. Ogółem jeżeli jest błąd walidacji to powinno wyświetlić komunikat, w przeciwnym wypadku dalej przetwarzać formularz (if/else). Przy okazji są 2 pola input-radio i oba można zaznaczyć? Nie mają takiej samej nazwy? Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z radio faktycznie się pomyliłem, ale można było zaznaczyć dwa inputy. Mają one różne nazwy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jeżeli można zaznaczyć tylko jedno to polecam zrobić tak: wtedy użytkownik bedzie mógł wybrać tylko jedną z dostępnych opcji. Jeżeli chodzi o instrukcję warunkową dla Twojego kodu to:
-------------------- errare humanum est
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 06:04 |