![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam drobny (i zapewne łatwy do rozwiązania) problem; Piszę program, który obliczy mi kwadrat 2 liczb (niekoniecznie dodatnich) ze wzoru: ( a - b )^2 + ( c - d )^2 Głowię się nad tym od dłuższego czasu i cały czas mam gdzieś błąd, sam nie wiem gdzie.. ;/ Fragment kodu:
Prosiłbym o uwzględnienie faktu, że a_x, a_y, b_x i b_y mogą być liczbami dodatnimi jak i ujemnymi. Serdecznie proszę Was o pomoc. Pozdrawiam! P.S. Gdy liczbami są liczy dodatnie i ujemne - tak, że w nawiasie jest ( a - ( -b ) ) - lub też 2 ujemne to wszystko jest ok... Natomiast gdy mam 2 liczby dodatnie to wynik wychodzi błędny. Ten post edytował modern-web 11.03.2011, 20:44:00 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy rzucić okiem na parę funkcji matematycznych dostępnych w PHP...
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.05.2025 - 10:11 |