![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pustą tablicę...
Kod $tablica = array(); ...i zapisuję do niej dane w pętli.Kod $tablica[] = $wynik Chciałbym teraz wyświetlić zawartość tej tablicy od tyłu. Mimo, iż próbowałem większości funkcji sortujących nie mogę uzyskać porządanego efektu. ![]() Ten post edytował Szunaj85 31.07.2011, 10:40:14 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Zeby wyswietlic od tylu nie trzeba nic sortować. Wystarczy użyć FOR i leciec od konca w dół
2) funkcje sortujace służa do sortowania a nie wyswietlania tablicy od tyłu. 3) Jeśli tak bardzo chcesz odwrócić tablicę a boisz się FOR z pierwszego punktu, to array_reverse robi to co chcesz http://www.php.net/manual/en/function.array-reverse.php
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 16:41 |