![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziś na forum znalazłem skrypt który dzielił rekordy na 4 kolumny, co można powiedzieć skończyło moje męczarnie z wymyślaniem pętli, instrukcji itp.
Jednak jest w tym jakiś haczyk którego nie mogę znaleźć. Na np. 26 rekordów chciał bym po 12 w rzędzie. niestety wyświetla się z luką: ![]() Mój kod:
Proszę o pomoc, wskazówki cokolwiek ^^ I z góry dzięki. P.S. Jeżeli zrobię %4 to pierwsze 3 kolumny są dobrze, a ostatnia ma 5 wyświetleń, tylko jak to zrobić żeby obrócić to na wyświetlanie rzędami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze w linii 7 robisz głupotę, bo drugi raz wykonujesz zapytanie, które wykonałeś linijkę wyżej. Powinno być:
Co do braku wypełnienia tabeli zauważ, że najpierw zmiennej $i nadajesz wartość 1 (linia 9), po to żeby zaraz na początku pętli while zwiększyć wartość tej zmiennej o 1 (linia 11). Po prostu w złym miejscu zwiększasz wartość zmiennej $i. Dodatkowo wyświetl znaczniki <table> i </table> przed rozpoczęciem pętli while i po jej zakończeniu. Nie będzie to wtedy jeszcze dobre rozwiązanie, bo w przypadku ostatniego wiersza zostaną utworzone dwie kolumny (<td></td>), a powinno ich być też 12, przy czym 10 pustych. Przeszukaj lepiej forum, bo zdaje mi się, że kiedyś umieściłem tutaj cały skrypt do generowania tabeli o określonej liczbie kolumn. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 12:40 |