![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę zrobić wgrywanie zdjęć przez przeglądarkę na stronie i czy lepiej będzie robic to na bazie danych czy nie? I jeszcze jedno mam taki scrypt. link do niego tutaj i tam on się nazywa upload plików i jak mam zrobic aby po wgraniu zdjęcia pisało: Zdjęcie zostało zapisane na serwerze. Podgląd kliknij tutaj. I jak klikne to się pojawi zdjęcie. Jak to zrobić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie masz tam prawie wszystko co potrzebujesz, trochę podstaw php przerobić skrypt do swoich potrzeb i i już. Rada rozłóż wszystko na części pierwsze składaj cegiełki i sprawdzaj ich wykonanie. i tak krok po kroku.
Mam tu taki skrypt co prawda służył do ładowania kilku obrazków ale jest prostszy i łatwiej go przerobić dodatkowo mam możliwoś nazwania plików wg np kolejności Ten post edytował Chrom 18.09.2008, 21:00:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 5 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem to czy trzymasz w bazie danych czy na plikach to już zależy od wygody. Teraz praktycznie każdy serwer udostępnia jakaś bazę danych także nie ma z tym problemu.
Co do pytania drugiego wystarczy dodać w tej części skryptu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki pomocne okazały się wasze rady ale dalej nie mogę podglądac tego zdjęcia co wysłałem a zrobiłem wszystko jak napisał matssuda.
Nie wiem dlaczego się nie wyświetla --------------------------------------------------------------------- Już zdjęcia się wysyłają jak wyśle plik kubek.jpg to on się zapisuje w folderze upload i jak dam pokaż podgląd tego zdjęcia to hiperłącze pokazuje upload/kubek.jpg czyli dobże i jak to klikne to pisze że nie ma takiego czegoś. Dlaczego? Jak to zrobić? Chomod ma być 777 ? oto mój plik którym dodaje zdjęcie
Ten post edytował kubek15 19.09.2008, 16:20:33 -------------------- |
|
|
-potrbuje pomocy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Yo. Ja tez potrzebuje własnie taki scrypt na dodawanie obrazków. Co jest w tym ^^up źle?
|
|
|
![]()
|
|
ja sprawdziłęm jedną rzecz a mianowicie jak wgram zdjecie kubek.jpg prze ftp do folderu upload to wczytuje sie normalnie, a jak wgram przez formularz to nie czyta. hiperłącze jest to sam , adres jest poprawny. dlaczego nie czyta? Wam ten skrypt działa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 5 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już wykombinowałem co było źle. Chmod ustawiłem i jeszcze usunołem to żeby nie usuwało tagów php i html.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:06 |