![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa wygląda następująco:
"W kodzie strony tworzy tabelę o liczbie komórek równej wartości zwróconej zapytaniem 1. Tabela powinna mieć stałą liczbę kolumn równą 2. Na przykład, jeśli liczba rekordów jest równa 3, to jest tworzona tabela o dwóch kolumnach i dwóch wierszach, z czego w drugim wierszu jest tylko jedna komórka. Należy założyć, że baza będzie się rozrastać i nie trzeba na sztywno tworzyć sześciu komórek" Próbowałem tak:
Przyjmijmy, że zapytanie daje nam liczbę 6. Tyle, że tutaj "komórki" to nic innego jak wiersze i w taki sposób tworzy mi się 6 wierszy w dół i 2 kolumny, przez co mam aż 12 komórek. Nie mam pojęcia, jak sprecyzować liczbę komórek zamiast wierszy, żeby automatycznie mi się rozrastała tabela przy zmianie danych w phpMyAdmin. Pomożecie? Dziękuję. Całe zadanie: ![]() Ten post edytował perpsilocybe 22.10.2016, 16:32:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:56 |