![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam bardzo prostą stronkę i na niej prosty formularz, ze skryptem na wysyłanie danych z owego formularza na mojego maila bez pośrednictwa programu pocztowego (wszystko oparłem na kodzie z tej strony > link < ). I teraz szukam prostego sposobu, żeby po akceptacji formularza skrypt sprawdzał czy wszystkie pola zostały uzupełnione (nie musi sprawdzać sposobu w jaki zastały uzupełnione, byle by nie były puste), a kiedy okaże się, ze pole jest puste to wyświetlał komunikat
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku dziabnij: http://www.w3schools.com/tags/att_input_required.asp
I pokaż co już stworzyłeś to ogarniemy w php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak w tym linku, działa tylko że teraz po wypełnieniu wszystkich pól i kliknięciu "wyślij" pojawia mi się odniesienie do pliku "demo_form.asp" a chciałbym do tego "?"
![]() ![]()
OK, wystarczyło Kod <form action="demo_form.asp" action="?" method="post"> zamienić na Kod <form action="?" action="demo_form.asp" method="post"> ![]() Ten post edytował qweas123 17.04.2015, 23:31:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz i wywalić ten drugi action bo ci nie jest do niczego potrzebny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 08:15 |