![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem z funkcją. Mianowicie funkcja działa poprawnie pobiera rekordy z bazy, wyświetla wynik, ale pod wynikiem mam: Call to a member function fetch_array() on a non-object in Dotyczy to linii z while
Próbowałem na różne sposoby, ale skończyły mi się pomysły. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
zapewne trzeba to użyć tak...
Przy pomyślnych wiatrach bez argumentu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem już tego, ale wtedy jest:
Fatal error: Call to undefined method mysqli::fetch_array() No i nie działa wogóle, a to moje rozwiązanie działa, ale i tak wysyła błąd Ten post edytował enbe 21.07.2009, 14:52:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Myślenie boli?
Już metodą prób i błędów byś próbował inne zmienne podstawiać albo chociaż zajrzeć do dokumentacji w celu odnalezienia opisu tej metody... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mnie nie boli.
Zanim to napisałem oczywiście przeglądałem net, dokumentacje i ksiązki. Jakoś nie znalazłem rozwiązania. Zwykle taki skrypt mi działa i tym razem też działa, ale oprócz tego pokazuje błąd. Nie moge sam tego naprawić, więc pisze w celu uzyskania podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To pokaż, gdzie szukałeś.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No np. tu: http://php.net.pl/manual/pl/mysqli-result.fetch-array.php
Albo w "PHP i MySQL Tworzenie stron WWW" , "PHP Almanach". Jak widzisz błąd to może mi go wskażesz, bo cały dzień z tym walcze. |
|
|
![]()
|
|
Cytat mysqli_result::fetch_array Zwróć uwagę na kontekst. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nic mi to nie mówi.
Skoro nie powiesz mi w czym błąd, to może wiesz czemu to działa poprawnie, a pokazuje że jest bład? Kompletnie nie rozumiem czemu ten wynik nie jest obiektem. Ten post edytował enbe 21.07.2009, 17:03:39 |
|
|
![]()
|
|
To proponuję kurs PHP Obiektowego...
W skrócie: obiekt->metoda. U Ciebie jest zły obiekt, bo w nim nie ma tej metody. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To może powiesz mi jak zrobić, żeby był to "dobry" obiekt.
Skoro to zły obiekt i nie ma w nim tej metody, to dlaczego to działa? Mam nadzieję, że rozumiesz, że chcę sprawić żeby to działało, zamiast serii dobrych porad teoretycznych. |
|
|
![]()
|
|
A mam nadzieję, że rozumiesz, że na gotowca nie masz co liczyć?
Cytat Już metodą prób i błędów byś próbował inne zmienne podstawiać
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, że mi nie pomogłeś, możesz zamknąć temat, z pewnością jest wielu innych, którzy chętnie posłuchają "dobrych rad".
P.S. Nie wiem czy konkretną wskazówkę można nazwać gotowcem, choć pewnie tak myślisz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
blad dostajesz, gdyz probujesz wykonac metode fetch_array() na zmiennej, ktora obiektem nie jest. Zawsze ci dzialalo bo query() zwracalo obiekt. Skoro ci teraz query() nie zwrocilo obiektu, znaczy ze zwrocilo ci false a co za tym idzie twoje zapytanie zakonczylo sie bledem. By zobaczyc blad musisz go wyswietlic:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 07:45 |