![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec mam dwa pliki w katalogu, pierwszy zawiera formularz, ktory trzeba wypelnic, jak juz go wypelnimy naciskamy wyslij a to przekazuje parametry formularza do nastepnej strony gdzie sa odczytywane. W zwiazku z tym moje pytanie czy mozliwe jest przekazanie a nastepnie odczyt id mojej sesji pomiedzy takimi dwoma plikami ? Jesli tak jak to zrobic ? Chcialbym aby na druga strone byly przenoszone w taki sposob
<input type="hidden" name="SessionId" value="(tutaj id mojej sesji sesji)" /> Pytanie drugie czy mozliwe jest aby 2 formularz wyswietlal zamias danych formularza z poprzedniej strony link do strony na ktora zostaniemy przekierowani po nacisniecu wyslij na piewszej stronie ? I pytanie trzecie jak ustawic zeby te pliki mialy kodowanie znakow utf-8 ? Plik jeden.html
Plik dwa.php
Ten post edytował Cysiaczek 7.06.2010, 08:04:12
Powód edycji: [Cysiaczek]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował JaRoPHP 5.06.2010, 19:55:36 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra moze innaczej, bo mi juz rece opadaja od kombinowania z tym. Integruje sklep internetowy na potrzeby sprzedazy ratalnej. Uzywam prestashop. Musze wyslac do partnera ratalnego tego typu formularz metoda post, ale nei wiem skad wziac np wartosc dla partnerSessionId co jest id_sesji osoby kupujacej, tam jest przykladaowa wartosc sesji a ja bym chcial zeby mi sie formularz automatycznie wypelnial id_sesji klienta
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to pole bedzie inne dla kazdego kto otworzy ta strone ? Bedzie automatycznie czytane od klienta ? Czyli od osoby ktora przesle formularz dalej do partnera ratalnego ? Nie trzeba tutaj zadnych wiecej zabiegow ? Ten post edytował Haorius 5.06.2010, 23:12:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient wchodzi, wypełnia formularz, a wraz z formularzem wysyła id własnej sesji, z tego co napisałeś to powinno to działać ok. Oczywiście jeżeli mówimy o tych samych sesjach, a nie jest to jakiś ich system sesji. Nie wiem czy dobrze myślę, ale ustaw jeszcze adres w action w formularzu na ten od partnera
Ten post edytował zend 5.06.2010, 23:28:31 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, przeszukalem ze 30 stron ale nigdzie nie widzialem zeby tak uzywac parametru sesji, ofc ustawie tam co trzeba, napisze o efektach. A jak bym chcial sprawdzic jakie parametry przesylam formularzem, np wstawil bym sobie w action jakas swoja stronke z odpowiednio zrobionym skryptem to jakiego typu skrypt by mi odczytal wyslane wartosc ?
cos ala np ? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno pytanie jestem na stronie a nastepnie przechodze na nastepna strone tym razem z formularzem, na pierwszej stronie byly rozne zmienne, jak zrobic zeby wszystkie zmienne byly wczytywane z poprzedniej strony na nastepna, tzn chcialbym ich uzyc z wartosciami z poprzedniej strony, wstawic ich wartosci do formularza i przeslac dalej. Jest to wykonalne ? Chce zeby wszystkie wartosic byly przenoszone bo nie wiem ktore zmienne za co sa odpowiedzialne i musze troche poekeperymentowac w sensie poprzesylac je na nastepna strone ze skryptem i odczytac w ten sposob chce sie dowiedziec jaka zmienna jest odpowiedzialna za jaka wartosc, np w moim przypadku za cene produktu.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ok ale ja zadnych danych nie wysylam metoda POST poprostu przechodze miedzy stronami, moze jak wklepie jakis kod na poczatku na drugiej stronie to mi wczyta zmienne z poprzedniej ?
Ten post edytował Haorius 6.06.2010, 20:39:01 |
|
|
![]()
|
|
Co rozumiesz poprzez przechodzenie pomiędzy stronami? Kolejnym wyjściem są sesje
|
|
|
![]()
|
|
Chyba sie nieprecyzyjnie wyrazilem. Jestem na pierwszej stronie sa na niej rozne zmienne , naciskam na link i przechodze na nastepna strone z czesciowo wypelnionym formularzem (pola z hiden ale ze stalymi), chcialbym miec dostep do zmiennych z poprzedniej strony na stronie drugiej zeby moc wypelnic formularz tymi zmiennymi. Druga strona otwiera sie w nowym oknie wiec sesja jest podtrzymywana. Nastepnie caly formularz ze stalymi i zmiennymi wysylam metoda POST dalej.
Apropo jak wyslalem z drugiej te dane metoda POST na strone ze skryptem ktory mi udostepniles to nic sie nie pokazalo. Czy w skrypcie jest jakis blad:
Ten post edytował Haorius 6.06.2010, 20:52:20 |
|
|
![]()
|
|
Zmiennych czyli $zmienna czy $_POST['xxx'] lub $_GET['yyy']?
Edit: na początku pliku daj init_set('display_errors' , 'On'); i pokaż troche więcej kodu, bo może błąd jest w innym miejscu, w tym co podałem nie ma błędu Ten post edytował zend 6.06.2010, 20:56:12 |
|
|
![]()
|
|
No dobra z poprzedniej strony jestem przekierowywany na cos takiego, jaki kod tutaj dodac zeby moc uzyc np zmiennej id_category z poprzedniej strony ?
<html> <head> <title> Przekierowanie formularza </title> </head> <body> Formularz na potrzeby :
</body> </html> Ten post edytował Haorius 6.06.2010, 21:17:35 |
|
|
![]()
|
|
Możesz tego użyć w ten sposób pod warunkiem, że na poprzedniej stronie zapiszesz coś do tej zmiennej tak jak pokazałem Ci we wcześniejszym poście
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie, to chyba rozwiarze wszystkie moje problemy. Rozumiem ze moge sobie ten parametr tak przesylac przez pare stron az do koncowej gdzie wysle uzbierane parametry przez POST ?
No dobrze a wiec dalej. Mam taki kod, jest to kod platnosci za pomoca paypal, jako ze platnosc jest wysylana za pomoca formularza postanowilem go przystosowac do swoich celow, jednakze niewszystkie zmienne po przerobce daja mi jakies wartosci np zmienna $amount czy $cart_id dziala prawidlowo a zmienna $product.name nie podstawia zadnej wartosci. czym to moze byc spowodowane ? LISTING WZORCOWY
MOJ LISTING:
Sory wiem ze troche duzo tego kodu mam nadzieje ze ktos pomoze. Ten post edytował Haorius 8.06.2010, 14:52:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 11:12 |