![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt przesyła obrazek na serwer bankfotek.pl i do tego momentu wszystko działa. Jednak nie mogę sobie poradzić z odczytem linka ze źródła strony. Cały problem polega na tym, że po przesłaniu obrazka, wszystkie informacje na jego temat (wraz z linkami) pojawiają się na stronie www.bankfotek.pl/process.php Teraz pytanie jak mogę odczytać linka z tej strony? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje pytanie czemu nie korzystasz z cURL tylko próbujesz wymyślać koło na nowo?
A co do Twojego pytania to sprawdź czy kod HTML który dostajesz jako zwrot jest tym którego oczekujesz (echo) bo być może jednak jest jakieś przekierowanie lub coś podobnego czego nie obsłużyłeś w swojej implementacji "klienta http" i przez ten fakt nie możesz dobrać się do interesujących Cię danych -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale czy przy cURL nie byłoby tego samego efektu? I jedna metoda i druga służy do wysyłania na serwer, a mój problem leży z wyciągnięciu danych z odpowiedniego pliku.
A kod który wyciągam jest tylko przykładowy, i wiem na 100% ze wyciągam go z głównej strony, a mi zależy na tej drugiej stronie, dostępnej już po przekierowaniu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to właśnie jest różnica między Twoim skryptem a cURL - dba o takie szczegóły jak przekierowania automatycznie a Ty musisz zapewnić to sobie sam pobierając odpowiednie nagłówki i obsługując je - inaczej - zapomnij
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz, to nie ma o czym dyskutować. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko napisać skrypt przez cURL i sprawdzić jak się sprawuje.
Pozdrawiam, w razie problemów będę pisać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.08.2025 - 21:45 |