![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje prosty skrypt PHP, który pokaże (najlepiej od razu skopiuje) źródło wyświetlonej strony PHP (innymi słowy to samo jak Widok => Źródło strony w FireFox) próbowałem echo file_get_contents("adres pliku"); ale wyświetla cala stronę a nie jej źródło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czy "adres pliku" masz na mysli "http://blabla" ? Nie da sie
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat f_open(); O ile Twój hosting udostępnia taką funkcję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umiesc wynik w <textarea>
albo potraktuj to htmlspecialchars -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mogę poprosić o gotowy skrypt do wklejenia, ponieważ dopiero uczę się php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
powtarzam: jesli pobierasz ten skrypt przez HTTP a nie ze swojego serwera to nie da sie. A z twojego pierwszego posta wynika wlasnie ze mowisz o HTTP
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mogę poprosić o gotowy skrypt do wklejenia, ponieważ dopiero uczę się php Mozna tak albo tak zobacz
jak pomoglem to.....postaw piwo ![]() Ten post edytował kapuch 27.04.2010, 21:25:21 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
lipa:(
powiem dokładnie co potrzebuje zrobić. Napisałem prosty szablon aukcji na allegro http://cbnet-legionowo.pl/allegro/test.php po kliknięciu podgląd pokazuje się gotowa strona na allegro. Teraz potrzebuję umieścić na niej przycisk "Pokarz kod html" w celu wklejenia na allegro. Czy jest to do wykonania? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zastosuj cURL, albo w pliku test.php przekazuj dane formularzem do pliku aukcja.php metodą GET.
Ten post edytował Wicepsik 27.04.2010, 21:48:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 8 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez file_get_contents kopiuje kod strony..
Ten post edytował kyku 27.04.2010, 21:53:14 -------------------- eArena.pl - hosting serwerów gier multiplayer
|
|
|
![]()
|
|
hehe, źrodło html to da się. Myslalem ze chodzilo o źrodło/kod PHP
![]() Koledzy wyżej podali rozwiązania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zastosuj cURL, albo w pliku test.php przekazuj dane formularzem do pliku aukcja.php metodą GET. 1. cURL nie mam pojęcia co to jest. 2. A czy przekazanie danych metoda GET nie ma żadnego ograniczenia co do długości ciągu znaków? 3.Czy przy metodzie get mogę tak zrobić?
Czy pozostawić bez zmian
Obecnie przekazuje dane metodą POST, jeśli podaje adres strony aukcja.php to tylko pokazuje szablon bez danych czy przy zmianie metody na Get to się zmieni? Dopiero się uczę dlatego tak się dopytuję proszę o trochę cierpliwości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.05.2025 - 06:39 |