![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób pobrać ikonę strony której podam adres?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukać czy jest fav.ico ew. favicon.ico ;]
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy się jak? Bo chodzi mi o to zeby robic dynamicznie odnosniki do stron z ikonami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W źródle strony sprawdzić czy jest? Jeżeli jest to wyświetlić link?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Tak i później przerobił bym to w odnośnik obrazkowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Jestem słaby w wyrażeniach regularnych więc dalej proszę o pomoc. Swój skrypt doprowadziłem do postaci:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje mi bład:
Notice: Undefined offset: 0
|
|
|
![]()
|
|
Bo to tylko teoretyczny przykład był. Zacznijmy od tego że nie każda strona ma w źródle favikonę. Wystarczy że ma plik .ico w głównym katalogu. Pobierz źródło strony, sprawdź czy występuje tag <link> coś w stylu <link (.*)> bo nie zawsze atrybuty będą w tej samej kolejności. A jeśli nie chce Ci się tego pisać to skorzystaj z
http://www.google.com/s2/favicons?domain=forum.php.pl Ten post edytował !*! 13.09.2011, 18:53:58 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.05.2025 - 00:13 |