![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chcę, aby pętla while była w zmiennej, ponieważ chcę zwrócić wynik tej pętli (pętla jest w funkcji).
PHP wypluwa mi error: Parse error: syntax error, unexpected T_WHILE on line 12 (to linia z $result_chat = while($wiersz...) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieźle pomyślane... ale nic nie zwraca...
A co chcesz mieć w tej zmiennej? -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W tej zmiennej chce miec to co normalnie wyswietli mi ta petla (czyli w tym wypadku pobieranie z bazy X ilosci [ta x ilosc mam w zapytaniu, zeby nie bylo] ostatnich wiadomosci na shoutboxie).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Thx.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub jeśli chcesz aby $result_chat był tablicą, a każde powtórzenie pętli w oddzielnym elemencie:
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nigdy nie zrozumiem po co ludzie się upierają przy takiej kontrukcji jak powyżej
![]() Po co bezsensownie tworzyć $i, skoro jest ono niepotrzebne? Równie dobrze zamiast $result_chat[$i] można użyć $result_chat[] bo efekt identyczny ![]() Inna sprawa, że skoro $result_chat ma być w zwrocie tablicą, to nie inicjujemy jej $result_chat=''; ale $result_chat=array(); Jeśli to co w returnie pójdzie do obróbki do kolejnej funkcji, ktora spodziewa się tablicy, a w wyniku może otrzymać pusty string (brak rekordów w bazie) to mogą być jaja. Ja wiem, że wielu programistów ma gdzieś typowanie w PHP zdając się na konwersję w locie, ale nie zawsze ten mechanizm działa prawidłowo. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:45 |