![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć od nie dawna bawię się usługami jake daje GG (BOT API) napisałem prosty czat Gadu Gadu sporo komend (39) tylko 1 cmd mi nie działa .Unban daje niżej kod komendy będę wdzięczny za poprawienie go
case "unban": case "unb": if($user['rank'] < 6) $botapi->say("Nie masz uprawnien!", 1); $parts = $msg; if(!$parts[1]) $botapi->say("Podaj nick!", 1); $select = $db->query("SELECT `id`, `nick`, `rank`, `banned`, `nr`, `online` FROM `ggczat` WHERE `id`='".$parts[1]."' or `nick` like '".$parts[1]."'"); @ $secuser = $select->fetch_assoc(); if($select->num_rows == 0) $botapi->say("Nie ma takiego usera!", 1); if($secuser['banned'] == 0) $botapi->say("User nie ma bana!", 1); break; } if $botapi->send(nick($secuser['nick'], $secuser['rank']).' '.$nick."Zostaje odbanowany".$txt.""""); $botapi->BUILDER->clear(); $ban = $db->query("UPDATE `ggczat` SET `online`='0', `banned`='0', `last`='$result' WHERE `nr`='".$secuser['nr']."'"); $update = $db->query("UPDATE `ggczat` SET `online`='0', `powod`='$powod' WHERE `nr`='".$secuser['nr']."'"); if($secuser['online'] == 0) { $nrs = $secuser['nr']; $botapi->BUILDER->addText("".$PREFIX." Zostajesz odbanowany przez ".$nick.".$date."", FORMAT_BOLD_TEXT, 255); $botapi->BUILDER->setRecipients($nrs); $botapi->PUSH->push($api->BUILDER); $botapi->BUILDER->clear(); } break; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: opatrzaj kod w odpowiednie tagi BBcode
Po drugie: co znaczy nie działa? My tutaj nie jesteśmy magikami i nie wywróżymy przyczyny. A może być ich wiele. Po trzecie: Ten kod wygląda mi na przerobiony na konstrukcje z case skrypt autorstwa DeWa. Nazwy zmiennych, kolumn w bazie i sposob z $parts = $msg a następnie jest $msg[1] = ''; itp... Tak że jeżeli to rzeczywiście jego to nie bd frajerem i nie łam praw autorskich. ![]() Ten post edytował Wazniak96 7.12.2012, 20:39:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:10 |