![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywam do wysylania emaili takiego kodu:
Kiedy wysyłane są małe zdjęcia jako załączniki wszystkie 10 dochodzi bez problemu, kiedy łącznie mają więcej niż 150Kb skrypt działa tak jak trzeba, czyli wysyła niby (nie dostaje żadnych komunikatów o błędzie), a emaile nie dochodzą. Tak samo jest w przypadku kiedy chciałbym np. tylko 1 załącznik wysłać, wystarczy że zdjęcie ma więcej niż 150Kb i o emailu można zapomnieć. Sprawdzałem phpinfo to na serwerze mam: file_uploads On max_file_uploads 20 upload_max_filesize 64M upload_tmp_dir no value suhosin.upload.disallow_binary 0 suhosin.upload.disallow_elf 1 suhosin.upload.max_uploads 50 suhosin.upload.remove_binary 0 suhosin.upload.verification_script no value może jednak ten upload_max_filesize musi być dużo większy niż 64M?, a może w samej klasie jest gdzieś zakamuflowany parametr wielkości wysyłanych załączników? Mieliście z czymś takim problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Spróbuj zdjęcia wysyłać tą metodą
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Spróbuj zdjęcia wysyłać tą metodą
No i popatrz.... masz racje, nawet nie wiedziałem, ze w tej klasie rożnicują rodzaje załączników. Co prawda przy zdjęciach większych niż 2Mb nie dochodzą emaile, ale coś już pomyślę - najwyżej zrobie ograniczenie wielkości przesyłanych zdjęć. Dzięki wielkie za pomoc. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki masz memory limit?
ja musialem ustawic na 2gb gdyz wrzucam fotki <2Mb i robie z nich miniatury -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a jaki masz memory limit? ja musialem ustawic na 2gb gdyz wrzucam fotki <2Mb i robie z nich miniatury Właśnie mi coś uzmysłowiłeś..., przecież ja nie wysyłam mailem takich dużych plików tylko wcześniej uploaduje je na serwer dopiero później wskazuje ścieżkę do miejsca w którym są pliki a one nie ważą więcej niż 150KB no i nie jest tak różowo dzisiaj :/ robię upload klasą class.upload plik większy niż 2,2M i gdy próbuję przesłać tak duże pliki to po zakończeniu działania skryptu strona wczytuje się tylko do połowy, nie dostaje żadnego komunikatu o błędzie, plik się nie uploaduje, email siłą rzeczy również bez wysyłki. na serwerze memory limit mam 64M probowalem tez ustawiac limit na podstronie ini_set("memory_limit","wartosc"); ale nic to nie daje :/ BTW...tak teraz zajrzalem na inny serwer, gdzie wcześniej robiłem tylko upload plików i limit jest 192M, jak to teraz jest? zwiększają limity gdy się poprosi, czy trzeba za to płacić dodatkowo? ma ktoś może jakieś pomysły? Ten post edytował lalas 10.09.2013, 11:51:16 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaka wpisales wartosc:
ini_set("memory_limit","wartosc"); I czy ini_set umiesciles przed skryptem wykonujacym? walnij 2048M albo 4096M i sprawdz czy dziala Sprobuj sie skontaktowac ewentualnie bo kto Ci odpowie w ciemno jak wszystko zalezy od hostujacego, tyle że ja na DARMOWYM hostingerze bez problemu to zmienilem i dopoki nie mam mega ruchu na stronie to mnie nie odlaczaja za przeciażenia CPU -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A jaka wpisales wartosc: ini_set("memory_limit","wartosc"); I czy ini_set umiesciles przed skryptem wykonujacym? walnij 2048M albo 4096M i sprawdz czy dziala Sprobuj sie skontaktowac ewentualnie bo kto Ci odpowie w ciemno jak wszystko zalezy od hostujacego, tyle że ja na DARMOWYM hostingerze bez problemu to zmienilem i dopoki nie mam mega ruchu na stronie to mnie nie odlaczaja za przeciażenia CPU domena jest na netarcie, ustawialem wcześniej do 3M jak ustawiłem na 4096 to wyskakuje komunikat:
nigdy nie robie stron na darmowy hosting, ani nigdy z firm, ktore zwracają się do mnie o jakieś roboty. Tak więc domena jest na netarcie i tylko kontakt z adminem mi pozostaje chyba. Tak przy okazji zrobilem test na tym serwerze na ktorym jest inna strona z tym limitem na 192M i tam wyslalem zdjecie 5,5M i przeszlo bez problemu. Ten post edytował lalas 10.09.2013, 12:23:16 |
|
|
![]() ![]()
|
|
czyli jasne, musisz zagadać do admina.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czyli jasne, musisz zagadać do admina. Zaraz tak zrobię ;p ...(ciekawe jakie sa górne widełki w takich przypadkach jeśli chodzi o wielkość memory_limit) dzięki za włączenie się do tematu BTW.... dzwoniłem hehhh nigdy nie podobała mi się ta firma ;p to jest maksymalny limit ;p można co najwyżej wziąć ActiveMAX gdzie będzie 128MB, no to szukamy nowego serwera ;p Ten post edytował lalas 11.09.2013, 13:46:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.05.2025 - 05:17 |