![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Mam wygenerowany klucz cakey.pem i certyfikat ca.cert dla CA jako certyfikat samopodpisujący. Teraz chciałbym z poziomu php wygenerować certyfikat klienta na podstawie CA. w openssl z linii komend wiem jak to zrobić, ale jak to zrobić w PHP? mam kod:
tylko nawala przy ostatniej linii? Może ktoś pomoże? Dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
drugi parametr do openssl_x509_export musi być ZMIENNĄ (zmienną typu string). Manual:
bool openssl_x509_export ( mixed $x509 , string &$output [, bool $notext = TRUE ] ) x509 See Key/Certificate parameters for a list of valid values. output On success, this will hold the PEM. Zwróć uwagę na "&" w openssl_x509_export - to jest zmienna przekazywana przez referencję, bo funkcja openssl_x509_export zmieni wartość tej zmiennej. Ty podajesz sztywny ciąg znaków - i ta biedna funkcja próbuje to zmienić. Ale to pikuś. Gorzej, że Ty tego już nie będziesz nijak w stanie odczytać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to dlaczego mi to działa:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym postingu w tym wątku masz linię
Zgłaszałeś problem, że "nawala przy ostatniej linii" - na co ja napisałem, że prawdopodobnie źle używasz funkcji openssl_x509_export. W drugim listingu nie używasz instrukcji openssl_x509_export i piszesz, że wszystko Ci działa. Nie zauważasz zbieżności? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 05:20 |