![]() |
1. Posty w tym forum są poddawane moderacji więc nie dodawaj ich kilka razy.
2. Akceptujemy tylko wartościowe wiadomości o php lub pochodnych
3. Publikacja newsa na wortalu po moderacji oscyluje w granicach 30min
4. Wstawiane grafiki powinny mieć maksymalną szerokość 357px
Zapraszamy do uzupełniania wortalu o ciekawe informacje :)
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHPOS Web OperatingSystem.
www.phpos.pl Darmowy, otwarty system operacyjny. Napisany w HTML5, CSS3, JavaScript / jQuery, PHP5 i SQL. Interfejs znany z Windows 7. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to nie ma absolutnie nic wspólnego z systemem operacyjnym...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
System operacyjny, który potrzebuje innego systemu operacyjnego do działania
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może powinienem opatrzyć wpis akapitem "dzisiaj natknąłem się na taki projekt więc wklejam".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://tech.wp.pl/kat,130048,title,Oto-now...l?ticaid=111dbd
Ah te profesjonalne projekty na darmowych hostingach. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę tylko jedno zastosowanie tego - pulpit zdalny. Jeśli moglibyśmy zarządzać własnym kompem z całego świata przez przeglądarkę to byłoby dobre
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że to nie jest system webowy (daleka droga do np. http://www.eyeos.com/), ani tym bardziej system operacyjny. Ot zwykły skrypt js/php jakich pełno.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakmi beszczelnymi typiarzami sa autorzy nazywając to systemem operacyjnym.
Niech to jeszcze sprzedadza "żondowi" niech instaluja ten OS w urzedach zamiast łindy. -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najśmieszniejsze są komentarze ludzi, którzy nie siedzą w tej branży.
Komentarze w stylu "Ciekawe jakie gry mi na tym pójdą", albo "Czy BF 4 będzię na tym działał płynnie ?" są przekomiczne. Wiadomo, że niektóre z nich mogą być trollingiem, ale na pewno nie wszystkie ![]() -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no cóż, nie ma się czemu dziwić skoro autor skryptu tak to argumentuje:
Cytat Śmieszycie mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Polak potrafi ![]() Ten post edytował com 19.12.2013, 15:01:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() No nic, pozostaje czekać na instalator ![]() |
|
|
![]()
|
|
@com - mniej więcej co 5 lat powstaje podobny "system" w przeglądarce
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
!*!
Zgadzam się, przyznam, że też kiedyś o czymś takim jak Ty mówisz myślałem, no ale chcąc nie chcąc opieranie czegoś na skrypcie w php, który tak naprawdę sam siebie nie wykona, jest tylko bezsensownie zmarnowanym czasem, bo graficzny interfejs to tylko nakładka na system operacyjny, a to co on tu zrobił to stworzył nakładkę na coś czego w zasadzie nie ma.. Bo on nie posiada tu żadnego silnika który mógłby nosić miano systemu operacyjnego, bo z PHP nie ma bezpośredniego dostępu do Hardware, a bez niego Software nie istnieje... Ja nie mówię, że nie można ale na pewno nie w oparciu o te technologie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko z wyglądu przypomina jakiś tam OS, a zasada działania jest podobna jak w cmsach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak na marginesie. Książka warta uwagi na temat podstaw systemów operacyjnych. Bardzo fajna.
Podstawy systemow operacyjnych -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 05:50 |