![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Opanowałem do perfekcji html,css,jquery .
Ile muszę poświęcić na naukę php? O PHP niewiem nic, niemam o nim zielonego pojęcia. Ile trzeba przeznaczyć czasu na jakieś kursy php z internetu, można jakieś stronki z dobrymi kursamí. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dość ciekawe pytanie przy założeniu że wydajność każdej osoby jest inna. Problemem nie jest sam język a umiejętność myślenia w kreatywny sposób i dostęp do wiedzy nie tylko z książek i filmów ale i rozmów z programistami, koderami czy też bywania na meetingach. Co do korzystania z manuala kwestia wprawy bo jest świetnie opisany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tą perfekcją to bym nie przesadzał.
Ile czasu potrzebujesz na naukę PHP? Ilość czasu jaki na to poświęcisz * zapał / smykałkę. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pół roku i przeczytałem biblie php5 & mysql ale najlepsze skrypty sa na you tube użytkownik phpacademy obejrzyj je a zrozumiesz phpa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Dzięki na pewno obejrze większość jego tutków.
Moja nauka myślę że oprze się tylko na dostępnych informacjach w internecie. Książek nie lubię czytać, choć nauka php z książek ciekawie by się czytało, bo nie nudziło by. Ale jednak książki nie wchodzą w grę. Postawie na tym że będę uczył się z dostęnych informacji w necie i będę się coś bawił w składanie krok po kroku i nauczę się również na własnych błędach. Jakie możecie polecić mi strony,kursy darmowe w sieci? Czekam na jakieś propozycje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam stronkę
http://php.praktyka.prv.pl/ Autor na przykładach omawia php, co jest dla mnie olbrzymim plusem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.net twoim przyjacielem.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najważniejsze podczas nauki, to żeby nie korzystać z przestarzałych kursów. Zaczniesz podglądać kursy dla PHP4 które nie mają odniesienia do realiów współczesnych i wyrobisz sobie złe nawyki na przyszłość. Najlepszym oczywiście kursem jest php.net. Zobacz http://devzone.zend.com/6/php-101-php-for-...olute-beginner/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się, rok uczyłem i jak to mówią próbami i błędami. Naucz się jakiś podstaw postaw sobie jakiś cel i realizuj
![]() ![]() -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
A jeśli można jest polska wersja php.net?
Jakieś aktualne dobrze wytłumaczone, od podstaw po sam koniec. I oczywiście dobre polskie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest w pewnej małej części przetłumaczona (głównie dokumentacja PHP), ale nic poza tym. Trzeba pomóc w tłumaczeniu, to będzie więcej polskiej treści
![]() PS: Witam na vortalu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mówisz o php.net?
Gdzie tam masz polską treść? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie sobie klikasz na zmianę języka na polski. Tak mnie zastanawia. Jakim cudem "do perfekcji" opanowałeś te wszystkie technologie jeśli angielski jest dla ciebie problemem? W programowaniu bez tego języka się nie obejdziesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając twoje inne posty widzę, że nie opanowałeś do perfekcji css/jQuery pamiętaj, że php jest znacznie trudniejsze
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam przetestować Podręcznik PHP na Wikibooks. Ukończony w ~70% na oko, kto chce mógłby pomóc uzupełniać.
![]() Nawet w planach mają rozdział o bezpiecznym programowaniu w PHP. Jeszcze blog o PHP/MySQL na About.com warty przejrzenia - ale to tylko anglojęzyczny zasób. Jeszcze jest PHP Cookbook na O'Reilly Commons. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:57 |