![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z wywołaniem klasy dla funkcji związanej z połaczeniem. Nie wiem gdzie leży bład. Zwracany bład to: "Fatal error: Class 'db' not found in C:\AppServ\www\add_pr.php on line 2" Napewno to jakiś bład wynikający z mojej niewiedzy za sprostowanie serdeczne dzięki. Kod function.php
Wywołuję ją tak: add_pr.php
Ten post edytował walldeck 21.07.2009, 14:40:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no a includowales plik z klasa? Bo najwidoczniej nie, skoro nie widzi ci klasy db
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no tak niby dodaje dzięki, ale mam teraz takie ostrzeżenie :
[b]Strict Standards: Non-static method db::connect() should not be called statically in C:\AppServ\www\add_pr.php on line 3]/b] |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wywołujesz zwykłą metodę klasy zapisem db::connect();
Tak się wywołuje metody statyczne (czyli te, do których masz dostęp bez tworzenia instancji klasy). Dlatego masz ten notice: Non-static method db::connect() should not be called statically in C:\AppServ\www\add_pr.php on line 3 Niestatyczna metoda db::connect() nie powinna być wywoływana jako statyczna w C:\AppServ\add_pr.php w linii 3 Tłumaczenie masz ode mnie gratis w promocji. |
|
|
![]()
|
|
Wywołujesz zwykłą metodę klasy zapisem db::connect(); Tak się wywołuje metody statyczne (czyli te, do których masz dostęp bez tworzenia instancji klasy). Dlatego masz ten notice: Non-static method db::connect() should not be called statically in C:\AppServ\www\add_pr.php on line 3 Niestatyczna metoda db::connect() nie powinna być wywoływana jako statyczna w C:\AppServ\add_pr.php w linii 3 Tłumaczenie masz ode mnie gratis w promocji. No okej to jak ją powinienem poprawnie wywołac aby nie było tego komunikatu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$obiekt->metoda()
Miałeś napisane wyżej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ze strzalką a nie dwukropkami
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:19 |