![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W formularzu chciałbym wykorzystać pole kombi w którym wyświetlane by były dane z tabeli MySQL (kolumna "sędzia"). Wszystko działa dobrze w pierwszym wierszu, natomiast kolejne wiersze są puste. ![]() A tak wygląda kod:
Wydaje mi się, że przy kolejnych pętlach należałoby wrócić do początku tablicy $zapytanie, ale nie wiem jak to zrobić - reset($zapytanie) nie pomaga. Ten post edytował kolaborek 6.01.2014, 11:51:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu po execute() wykonaj
Kod $sedziowie=array(); while ($row = $zapytanie->fetch()) $sedziowie[]=$row['sedzia']; Dopiero potem w kodzie odwołuj się: Kod foreach ($sedziowie as $sedzia) echo '<option>'.$sedzia.'</option>'; ewentualnie można sobie to opakować w funkcję i ją 3 razy wywołać.Chociaż ja preferuję ściągnięcie całych wierszy do jednej tablicy i potem odwoływanie się do poszczególnych kolumn w razie potrzeby: Kod $wynik=$zapytanie->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC); dlatego potem wystarczy Kod foreach ($wynik as $wiersz) echo '<option>'.$wiersz['sedzia'].'</option>'; ponieważ do tej tablicy mogę wracać wielokrotnie.
Ten post edytował maviozo 6.01.2014, 11:49:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to mi chodziło. Dzięki wielkie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.06.2025 - 18:02 |