![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaczynam dopiero i robię swój mały projekt. Chciałbym Was prosić o sprawdzenie mojego kodu i podpowiedź gdzie leży problem. Pragnę jednocześnie zaznaczyć że nie chcę żebyście napisali jak to powinno być bo chcę to sam napisać, chciałbym tylko podpowiedź gdzie jest błąd. Skrypt ma za zadanie zapisać dane w bazie danych, następnie wyświetlić ostatio wpisane dane i wtedy wyświetlić całą zawartość tabeli, do której dodajemy wartości 6-u zmiennych podawanych przez użytkownika w formularzu. Zdaję sobie sprawę że kod nie jest najlepszy i pwnie da się to lepiej zrobić ale się uczę na własnych błędach. Jeszcze nadmienię że z z powodu błędu którego nie mogę znaleźć efektem skryptu jest pusta strona zamiast wszystkich informacji które miały się wyświetlić ale co najważniejsze - DANE NIE ZOSTAJĄ DODANE DO BAZY!! Mam jeszcze jeden plik ale to tylko prosty formularz. kod:
Ten post edytował konradkw 13.02.2012, 08:04:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno po $connection nie powinno być średnika jeśli używasz dalej operatora OR druga sprawa to brak średnika zamykającego w wierszu 42
Ogólnie to cały ten if wg mnie jest bez sensu ponieważ nie ma nigdzie zmiennej $sql, więc nie wiem co on ma robić, domyślam się że powinno tam być $add. ten fragment też nie ma sensu:
przy tych informacjach, które mam z kodu przez Ciebie załączonego powinno być np tak:
Można to zrobić również w inny sposób, ale z racji godziny nie chce mi sie już teraz rozpisywać. ![]() Fragmenty wstawionego kodu są już poprawione. Sprawdź czy Ci się teraz wykona ten kod. Ten post edytował jogi84 13.02.2012, 00:59:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc poprawiłem wg wskazówek ale teraz mam błąd w ostatniej linijce ale szcze mówiąc nie widzę tam błędu. możecie troszkę pomóc?
.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na przyszlosc jak otwierasz { to od razu go zamknij - nie zapomnisz o tym po napisaniu jakiejkolwiek funkcji. nie napisales jaki blad sie pokazal, chociaz mozliwe ze teraz zadziala ![]() -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]()
|
|
No owszem działa z tym że mam tutaj coś niepotrzebnego - zera obok ostatnio wpisanych wartości i nie bardzo widzę gdzie, znaczy widzę gdzie w kodzie to się wyświetla ale nie wiem dlaczego.
![]() Wydaje mi się że gdzieś tu jest błąd i niepotrzebnie wyświetla puste wartości:
Podpowie ktoś? Z góry dziękuję! JUZ ZNALAZLEM ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 07:13 |