![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem dotyczący sortowania rekordów zawierających polskie znaki. Przykładowo, gdy kolumna, w której chcę alfabetycznie posortować wyniki znajdują się miasta:
to otrzymuję
Dodam, że kodowanie w bazie to utf-8, a metoda porównywania napisów - utf8_polish_ci. Co należy zrobić, aby wyniki, w których znajdują się polskie znaki były posortowane alfabetycznie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Przepraszam, że odkopuję temat, ale po raz kolejny przeszukałem forum i żadne z podanych rozwiązań nie działa ![]() Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Ten post edytował Szeszek1992 8.01.2010, 00:02:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa;/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
walczyłem z tym i korzystałem ze wskazówek na forum, u mnie działa wszystko ok. jęsli w ciągu 15 minut wejdziesz na skype celbarowicz, to podeślę tobie kilka plików: tworzących bazę i tabelę, zapisujących dane i odczytujących w taki sposób jak chcesz. pliki są proste, ale musisz je sam przeanalizować, co nie zajmie zbyt wiele czasu,
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem rozwiązanie. Wystarczyło dodać przy połączeniu z bazą
Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam, Szeszek1992 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 17:36 |