![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Próbuję napisać skrypt, który pobierze mi dane z z serwera Open Tibia. Ma polegać to na tym, że wpisuję adres IP jakiegoś serwera i skrypt pobiera mi dane o ilości graczy online i innych, mniej ważnych rzeczach. Problem polega na tym, że nie wiem jak do tego się zabrać, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Wszelkie wskazówki będą nagradzane. Z góry dzięki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pytanie powinno się pojawić bardziej na forum Tibii
![]() ![]() *to instrukcja ogólna, być może Tibia oferuje zdobywanie takich danych w przystępnej postaci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
*to instrukcja ogólna, być może Tibia oferuje zdobywanie takich danych w przystępnej postaci. No na pewno, bo jak inaczej listy ots zdobywają te wszystkie dane? Znalazłem w internecie coś takiego:
Odziwo działa, jednak nie do końca. Jak zmienię jakiś adres IP, wejdę na stronę to działa, ale jak już odświeżę, to już nie. Wszystko widać oprócz wyników, jedynie działa wtedy "Status". Co może być przyczyną? Ten post edytował emajl22 28.11.2010, 01:01:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wyświetlić dane które otrzymujesz z serwera.
Być może trzeba przerobić lekko parsowanie ![]() Interesujące powinny być dla Ciebie zwłaszcza przypadki gdy tylko status się wyświetla. Ten post edytował md1988 29.11.2010, 12:02:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:01 |