![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie związane z pętlą foreach. Otóż jak zapisac w php do tablicy asocjacyjnej wszystkie wartości, a raczej wszystkie wiersze z tabeli baz danych?
Dokładnie chodzi mi o to, że przy powyższym przykładzie zapisze mi tylko wartości z pierwszego wiersza Tabeli to tablicy asocjacyjnej, ale jak zrobić, by zapisał do niej wszystkie wiersze? Ten post edytował raval 21.04.2011, 20:51:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kolejna pętla foreach już używająca $PobierzZbazy?
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem troche z w tym zielony i jak w tym przypadku, (ale juz nie w petli pobierania z BD) moge odczytac 5, albo 7 wiersz ktory zostal wrzucony do tablicy $PobierzZbazy?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zajrzyj może do manuala i zapoznaj się z podstawami rzeczy, których planujesz używać?
print_r($PobierzZbazy[5]); http://pl.php.net/manual/pl/language.types.array.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zastanawia mnie w jaki sposób działa ta inkrementacja i jak tym samym sposobem moge ja odczytac
![]()
Prosiłbym o wytłumaczenie :X Nie wiem czy dobrze rozuemim, czy mniej wiecej tak on zapisuje do tablicy?: Co do manuala, ciezko moge sie dopatrzec swojego problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie wiem czy dobrze rozuemim, czy mniej wiecej tak on zapisuje do tablicy?: Kurcze... zrób sobie print_r($PobierzZbazy) a zobaczysz jak on to zapisał. Cytat Co do manuala, ciezko moge sie dopatrzec swojego problemu. Ty nie masz się tam dopatrzeć swojego problemu a zapoznać się podstawiami obsługi tablic. Jak zrozumiesz co to tablica i jak działa to będzie łatwiej
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dodaje do tego wątku bo mój przykład również ogólnie tyczy sie petli foreach. Jest taki fragment kodu (z tutoriala KOHANA)
Zmienna script to jak wiadomo zmienna tablicowa, gdzie pętla leci po kluczu i wartości tej tabli. Nie rozumiem natomiast sposobu wyświetlania czyli drugiej linijki. Przykład z tego tutoriala: http://kohana-php.com.pl/pierwsza-strona/ Co robi ten dwukropek? skąd HTML? Ten post edytował kosmos 26.03.2014, 14:45:34 |
|
|
![]()
|
|
Problem nie ma zadnego zwiazku z FOREACh......
HTML - to klasa a :: oznacza wywolanie metody statycznej w klasie w tym wypadku wywolanie metody script() w klasie HTML. Ale to są podstawy klas, wiec skoro uzywasz Kohany to wypadaloby sie z tymi podstawami zapoznac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie przesadzaj z tym że w ogóle nie dotyczy
![]() Czyli bez tworzenia obiektu klasy HTML, z klasy tej wywoływana jest metoda scritp() z parametrem będącym wartością tablicy znajdującej się w zmiennej $script . Ok dzięki |
|
|
![]()
|
|
Cytat Już nie przesadzaj z tym że w ogóle nie dotyczy Bo nie dotyczy... .to ze linijke wyzej jest FOREACH nie ma w twoim problemie zadnego znaczenia... Nastepnym razem nie wcinaj sie bez sensu tak w tematy tylko staraj sie zrozumiec czego dotyczy twoj problem i zakladaj oddzielne tematy
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 07:50 |