![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem nowy zarówno w php jak i MySQl i mam parę problemów.
Pierwszym problemem jest to że rekord wygląda następująco:
I muszę np. pobrać samo Y(z Swimming) i zsumować wszystkie (wynik "Z") w kolumnie by przenieść na wykres. Drugim problem jest taki że muszę to przypisać do następującego wykresu. (Z przypisuje do X)
Podsumowanie: Rekord ---> dzielenie na części ----> sumowanie poszczególnych części wszystkich rekordów -----> przedstawienie wyników wszystkich elementów na wykresie. Rekord ---> dzielenie na Y ---------> Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y.....=Z -----> X Trzeci problem.
Co zrobić by z tabli pobierało tylko użytkownika z "$usr_id" by wyświetlać np. Z |users|ban| |test | 0 | |test2 | 1 | Tylko wszystkie informacje o użytkowniku test2. Jeśli post jest niezrozumiały to mogę go napisać ponownie ![]() Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował smilyweevil 20.07.2012, 16:50:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić by z tabli pobierało tylko użytkownika z "$usr_id" skorzystać z WHERE w mysql!? No cuż widać że początkujący ale jak już coś robisz warto by się nauczyć podstaw do których na pewno słówko WHERE należy. Prawie w każdym kursie o mysql o tym znajdziesz w necie Ten post edytował radziopoke 20.07.2012, 17:21:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej stosowałem WHERE ale źle stosowałem.
pisałem:
Dziękuję za pomoc pozostała tylko tabela. Ten post edytował smilyweevil 20.07.2012, 17:43:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zmienna $usr_id jest stringiem czy intem ? bo jak int i w name też trzymasz inty to zapytanie pierwsze było ok
napisz o co chodzi jeszcze - w czym Ci do końca pomóc, bo nie za bardzo rozumiem. -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
konkretniej...
jakie zapytanie i co chcesz otrzymać.. -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Niestety jednak tamto się nie przyda bo kolejność zapisu informacji do rekordu nie jest stała.
Nie wiem nawet jak szukać czegoś co po podaniu w skrypcie "Simming": poda mi wartość Y "Sprinting": poda mi wartość 2850... "Sneaking":... itd. Po użyciu explode(',',$staty) i $array[1] dostaje niestety: "Swimming": wartosc "Swimming": wartosc "Sneaking": wartosc "Swimming": wartosc itd. Sprawdzałem rekordy w bazie i okazuje się, że kolejność informacjni nie jest stała. Ten post edytował smilyweevil 23.07.2012, 19:27:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_match albo str_replace jeśli już masz to jako:
Kod "Swimming": wartosc
Ten post edytował sobol6803 23.07.2012, 20:57:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam teraz problem z kodem:
Do pierwszego printa jest przypisa kopia rekordu w php i działa. Drugi print pokazuje rekord o id 1 i wygląda on identycznie jak kopia. Trzeci prit wyswiela samo array... Co robie źle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj sie czym jest ten string który próbujesz parsować
jak juz rozkminisz ze to jest json, to sie zainteresuj json_encode oraz json_decode mysle ze dalej juz bedzie z gorki. j. |
|
|
![]()
|
|
Teraz mam albo NULL albo nic jeśli ma pobierać informacje z bazy danych.
Nic nie wyświetla natomiast:
Wyświetla prawidłowo informacje. Dobra tamto rozwiązałem ostatnie pytanie. Jak powinna wyglądać funkcja która sumuje wyniki wszystkich id.
Ten post edytował smilyweevil 25.07.2012, 13:48:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.06.2025 - 06:16 |