![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stworzonego ładnie ostylowanego html'a z danymi wyświetlanymi z bazy danych mysql przy pomocy php. Szukam biblioteki dzięki której po kliknięciu w button "generuj pdf" stworzy mi się ładny PDF, taki, który będę mógł ostylować osobno (pewnie wszystkie style, zwłaszcza te nowsze nie będą działały, więc nie przerzucą się z dokumentu). Może też być opcja, że będę generował 'nowego pdfa', gdzie jeszcze raz zaciągnę dane z bazy i podam nową strukturę html. Wszystkie biblioteki które sprwadzałem nie dają możliwości ostylowania tego pdf'a przez co jego wygląd nie jest dla mnie satysfakcjonujący.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niektóre biblioteki tworzą pdfa również z kodu html. Z tym że nie parsują wszystkich reguł css.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem, coś tam znalazłem. Szukam czegoś, dzięki czemu mój plik wynikowy, właściwie .php a nie czysty html, bo pobieram dane z bazy, będę mógł w jakikolwiek sposób ostylować. Nie potrzebuję tam jakiegoś super szału, własny font, kolory, szerokości etc. generalnie ~CSS2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne widziałeś mpdf. Z wiersza poleceń można np wkhtml
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wystarcza Ci coś prostszego i siłą rzeczy trochę wolniejszego niż wkhtml, to zobacz na domPDF.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 06:42 |