![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie czy coś skopałem czy PhpMyAdmin nie zwróci mi błędu o naruszeniu więzów intergalności w momencie kiedy pobieram przez referencję do pola OPIS(id_warzywa) takie id_warzywa, które nie egzystuje w tabeli WARZYWO? ![]() WARZYWO -< OPIS (id_warzywa) -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wszystko zależy jak ty te więzy utworzyłeś. Pokaz kod tabeli wraz z kodem tworzącym te wiezy.
ps: i staraj się tytułować poprawnie tematy bo phpMyAdmin ma tu guzik do gadania. Tytuł powinien wyglądać np. tak: "mysql więzy integralności" - w końcu to z tym masz problem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W sumie racja. Oracle wywala mi błąd o naruszeniu. Tutaj załóżmy tabela WARZYWA
Tabela OPISY
Taka teraz na szybko stworzona relacja 1 ( warzywo ) : N ( opis ) Ten post edytował Zielonkawy18 29.10.2012, 10:00:18 -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale tabele mają być typu INNODB
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:16 |