![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem jak to zrobić a nie wierzę że się nie da żeby zamiast wymieniać każdą wartość tablicy i ją mnożyć to przemnożyć całą tablicę razy 100, no i file format też tak zrobić.
![]()
Próbowałem tak na pocżatku :
ale wywala błąd i wypisałem wszytsko ![]() czy z $vote muszę jakoś tworzyć też tablicę (nie wiem jak) czy zrobi się z automatu jak będę tablicę mnożył i tylko przy $wyniki_plik trzeba coś dopisać w style get array element ![]() Proszę o podpowiedź, uczę się ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/manual/en/function.array-map.php poczytaj o tej funkcji.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poddaje sie juz.. probowalem na tyle sposobow i chyba wroce do wypisania porazka
* 100 ok działa ale jak tam dziele przez $suma to traktuje to jako 0 a jak zrobie echo zaraz przed funkcja to wyswietla konkretna liczbe.. no i number format tez nie umiem zastosowac jak nalezy bo i tak najpierw muszę podzielic
Patrząc po manualu w foreach powinno byc & po as oraz zamiast $wynik powinno byc $array tak mi sie wydaje specjalista nie jestem.. no i tu w nawiasie musze chyba wypisac wartosci array(); ?
![]() Pomoże ktoś w temacie? Ten post edytował fate 2.10.2012, 22:28:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co dzielisz przez $suma bo nie rozumiem w czym problem?
Zauważ, że zmienna $array jest pusta, jedynie zadeklarowałeś ją jako tablicę, więc pętla foreach nie wykona się ani razu. Powinno to wyglądać tak: Ten post edytował b4rt3kk 2.10.2012, 22:37:20 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
skowron-line
Dzieki śliczne o to chodziło, zabraklo polecenia globals a juz bylem załamany heh no i poznałem ciekawą funkcje var dump o ktorej nie zapomne w problemach w przyszłości. Teraz bede cisnal dalej z tematem ![]() Naszczęście wiem, że mogę liczyć na to forum aż chce się uczyć, super DZIĘKI wielkie - ZAŁATWIONE. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.05.2025 - 21:31 |