![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na wstępie przepraszam, jeżeli temat założyłem w złej kategorii. Opis problemu. Ściągnąłem najnowszą wersję PHPMailer'a (na starej ten sam problem). Wysyłając maila w postaci html, gdzie mam zdjęcie - nie duże około 300KB dostaję komunikat o nie przyjęciu danych. Ten sam mail, ta sama skrzynka (SMTP) na innym łączu i wszystko działa poprawnie. Na tym serwerze gdzie nie działa nie ma żadnych ograniczeń, zarówno czasowych, jak i co do wielkości pliku. Po długiej analizie doszedłem do wniosku, który rozwiązał problem, ale nie do końca rozumiem źródło problemu. PHPMailer wysyła treść maila w postaci linii nie dłuższej niż 998 znaków. Przy dużym pliku jest tego oczywiście dużo. U mnie żeby się wywaliło wystarczyło około 4000 linii. Spowolniłem przesyłanie linii poprzez usleep(); To rozwiązało problem. Po tym jak dane zostaną wysłane PHPMailer sprawdza ostatni komunikat z serwera. I tutaj musi leżeć problem otóż w pewnym momencie czyli po tych przykładowo 4000 liniach nie potrafi odebrać wiadomości zwrotnej, dostaję pustą. Teraz w czym tkwi problem: - serwer gdzie leży SMTP z tym słabym łączem zapycha się przy wysyłaniu i nie potrafi odebrać? - czy może nie nadąża odbierać, ale z tego co się doczytałem, to SMTP nic nie zwraca, można tylko pobrać ostatni komunikat - ale tutaj się mogę mylić. - a może ktoś ma inny pomysł. Może ktoś spotkał się z takim problemem, albo potrafi mi coś rozjaśnić zaistniałą sytuację |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Bo PHP-Mailer to crapware. Nie lepiej użyć bibliteki rozwijanej przez twóców języka PHP od ponad dekady? http://pear.php.net/packages.php?catpid=14&catname=Mail
Ten post edytował wNogachSpisz 8.03.2013, 13:25:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ucieczka od problemu nie rozwiązuje go.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
To jest ucieczka od beznadziejnego softu - rozwiązanie problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast PHPMailera, spróbuj SwiftMailer'a dla mnie jest idealny i nigdy nie miałem z nim problemów
![]() |
|
|
![]()
|
|
kolejny crapware
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:49 |