![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z procedura UPDATE. Przedstawie krotki przykladowy kod
I tutaj ten UPDATE podmienia mi, ale zamiast podmienic na 3 cyfry (1,2,3) podmienia mi tylko na ostatnio, czyli 3. Jak zrobic zeby podmienil mi na 3 wszystkie cyfry, czyli 1,2,3. Dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez za kazdym razem podmieniasz ten sam rekord. nic wiec dziwnego, ze na koniec bedzie mial on ostatnio wprowadzoną wartosc
przenosze na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw warunek przy WHERE. A tak profilaktycznie dorzuć jeszcze cudzysłowy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw warunek przy WHERE. A tak profilaktycznie dorzuć jeszcze cudzysłowy. Chyba go nie zrozumiałeś. ![]() Co do profilaktycznych cudzysłowów...jeżeli będą tam liczby to nie widzę potrzeby aby obciążać serwer mysql konwertowaniem na int... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec wie ktos jak zrobic zeby podmienilo mi 3 cyfry a nie 1
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najpierw zamienia na 1, później na 2, a w finale na 3, czego Ty chcesz? Ale te 3 cyfry maja być po przecinku?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec wie ktos jak zrobic zeby podmienilo mi 3 cyfry a nie 1 ![]() Najpierw zastanów się jak działa pętla for. Powiedz dokładniej co chcesz uzyskać. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Chce zeby w rekordzie gdzie zrobie UPDATE bylo 1,2,3 , wiem jak dzial petla for, ze ona mi tylko podmieni na ostania cyfre czyli 3. dlatego pisze tutaj zeby ktos mi pomogl.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat dlatego pisze tutaj zeby ktos mi pomogl. Nie napisales od razu o co ci chodzi, pokazales kod co robi zupelnie co innego, wiec sie nie denerwuj. ludzie chca ci pomoc, ale jak nie wiedzą o co ci chodzi to ciezko bedzie.Cytat Chce zeby w rekordzie gdzie zrobie UPDATE bylo 1,2,3 To raz, ze pole musi byc typu tekstowego, np. VARCHAR lub TEXT, a dwa ze musisz uzyc funckcji CONCAT_WS. wiecej masz w manualu mysql.ps: a nie mozesz polaczyc tych liczb w php, a potem juz ciag 1,2,3 zapisac od razu do bazy? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
o coś takiego chodzi?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Aha no faktycznie, polacze a potem zapisze do bazy danych , dzieki
Temat zakonczony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.07.2025 - 12:47 |